לא תאמינו כמה היא אוורירית. חביתת עדשים טבעונית, רז בירוודקר

מחוץ לתבנית: שלוש חביתות מעולות שמכינים ב-10 דקות בלי ביצים

בלי ביצים או חמאה, החביתות המיוחדות (והבריאות) האלה מרעננות או שגרת ארוחת הבוקר או הערב עם שילוב מנצח בין טעם מעולה לשובע שיחזיק אתכם אנרגטיים לאורך זמן

אנחנו שלוש אחיות בבית: הגדולה הכניסה אותנו מגיל צעיר לכל נושא הבריאות בבית אחרי שגילתה לפני יותר מ-30 שנה את התזונה הטבעונית. הקטנה טבעונית אדוקה בריאה ומהממת, ואני, רודפת הבריאות והמזון הטוב והפשוט להכנה, שדוגלת בכך שכל הורה יוכל להאכיל את ילדיו באוכל מזין וטעים בלי להשתעבד למטבח. מזג האוויר החורפי וזכרונות ילדות שכוללים נסיעות רבות למושב אמירים, שם גרו חלוצי הקהילה הטבעונית בארץ, הביאו אותי להקדיש את המדור לנוסטלגיה חורפית וטעימה: חביתות טבעוניות מחממות ומשביעות שלא מיועדות רק לטבעונים, אלא לכל מי שרוצה לגוון ולרענן קצת את שגרת החביתה הרגילה שנאכלה כבר 96,012,583 פעמים.

>> מתנה לחורף: קרמבו טבעוני במרקם עננים

>> בלי ביצים לבחירה: 7 בראנצ'ים מיוחדים שחובה להכיר

>> נחשף: זה הפרופסור שעומד מאחורי ההמבורגר שמשגע את המדינה

הכי משביעה שיש: חביתת שיבולת שועל וחומוס 


מצרכים:

(מנה אחת)

  • 1 כף קמח חומוס (להשיג בחנויות הטבע)
  • 1 כף שיבולת שועל דקה
  • 1/4-1/3 כוס מים, לפי הסמיכות הרצויה
  • 1 בצל קטן, חתוך לטבעות או קצוץ, תלוי איך אוהבים
  • 4 פטריות שמפיניון פרוסות גס
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ כורכום יבש
  • קורט אבקת שום
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את קמח החומוס, שיבולת השועל והתבלינים, ומוסיפים את המים. מערבבים עד קבלת מרקם אחיד שמזכיר בסמיכותו בלילה להכנת פנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים היטב.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והפטריות. מוסיפים את הבלילה למחבת ומטגנים במשך 3 דקות. הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים עוד 2 דקות. מגישים וזוללים מיד.
 מרקם ענני מנצח שישביע לאורך זמן. חביתת שיבולת שועל וחומוס

מרקם ענני מנצח שישביע לאורך זמן. חביתת שיבולת שועל וחומוס ( רז בירוודקר)

 
 והנה עוד הוכחה למרקם המנצח. חביתת שיבולת שועל וחומוס

והנה עוד הוכחה למרקם המנצח. חביתת שיבולת שועל וחומוס ( איריס גרינשפון)

 

מפוצצת בחלבון: חביתת עדשים כתומות


מצרכים:

(מנה אחת)

  • 1 כף גדושה קמח עדשים כתומות (להשיג בחנויות הטבע)
  • 1/4-1/3 כוס מים, לפי הסמיכות הרצויה
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • כל תבלין שאוהבים (מעט כמון טחון, אבקת שום, קורט פלפל לבן ואפילו פסטו)
  • 1/2 בצל קטן חתוך גס
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את קמח העדשים והתבלינים, ומוסיפים את המים. מערבבים עד קבלת מרקם אחיד שמזכיר בסמיכותו בלילה להכנת פנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים היטב.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הבלילה למחבת ומטגנים במשך 3 דקות. הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים עוד 2 דקות. 
אל תתביישו להשתולל עם התבלינים. חביתת עדשים

אל תתביישו להשתולל עם התבלינים. חביתת עדשים ( רז בירוודקר)

 

לא תאמינו שאין כאן ביצה: מקושקשת טופו שובבה


מצרכים:

(מנה אחת)

  • 1 חבילת טופו רגיל
  • קורט מלח
  • קורט כורכום יבש
  • קורט אבקת שום (רק אם אוהבים)
  • 1 כף שמן זית
  • 3-4 כפות מים

אופן ההכנה:

  1. משיגים ילד ונותנים לו לפורר באמצעות הידיים את גוש הטופו למלא פירורים גדולים או לסירוגין לגושים קטנים. מוסיפים את המלח, הכורכום ואבקת השום ומערבבים בעדינות כדי לא להפוך את העסק לעיסה.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים תוך ערבוב עקבי במשך 4 דקות תוך הוספת כף מים כל דקה וקצת. המקושקשת מוכנה כשחלק מהטופו מזהיב או בתוך 4 דקות.
 מרקם קטיפתי שגם ילדים יאהבו. מקושקשת טופו

מרקם קטיפתי שגם ילדים יאהבו. מקושקשת טופו ( רז בירוודקר)