סושי מובחר בתל אביב, Pixabay

סושי צמחוני עם טוויסט - הכי טעים שאכלתם

הנה רעיון נפלא לסושי צמחוני טעים וייחודי שמשלב טעמים שכולנו מכירים, עם טעמים ומרקמים פחות שגרתיים

סושי צמחוני מבוסס ברוב המקרים על ירקות עונתיים שונים, כמו מלפפון, גזר ואבוקדו. אבל מי אמר שאי אפשר להוסיף איזה רוטב מעניין ואולי ציפוי מפתיע, ולא מטוגן?

הנה מתכון לסושי שאפשר להכין בבית. נכון, הוא דורש קצת מאמץ, אבל לאחר שתטעמו ממנו, תרגישו ממש כמו שפים של סושי מוביל בתל אביב.

רכיבים

חומרים לאורז:

  • 1 כוס אורז חום קצר

  • 1½ כפות חומץ אורז

  • 1 כף סוכר חום

  • ¼ כפית מלח ים

חומרים למילוי

  • בטטה קטנה

  • ½ אבוקדו בשל

  • 1 גזר, ברצועות דקות

  • ½ מלפפון, מקולף וחתוך לרצועות דקות

  • 3-4 גליונות נורי קלוי (אפשר גם נורי רגיל, מיובש דקותיים בתנור או קלוי קלות מעל ללהבת גז)

  • ¾ כוס דגני אורז חום – או דגני אורז אחרים, בכל אופן שיהיו 'פריכים'

  • ½ כוס ג'ינג'ר כבוש

מרכיבים לרוטב טריאקי ביתי

  • חצי כוס תמרי אורגני

  • ⅓ כוס סירופ סוכר קנים – יש בחנויות אפיה, למשל

  • 2 כפיות חומץ אורז חום

  • 2 כפיות ג'ינג'ר כבוש, חתוך לקוביות

  • ¼ כפית אבקת שום

  • 2 כפות מיץ אננס

  • ½ כפית מיץ תפוזים

  • מעט קורנפלור, לעיבוי הרוטב

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות וצולים את הבטטה עד שהיא מתרככת.

מקלפים אותה וחותכים לקוביות.

בסיר בינוני מוסיפים 2 כוסות מים ואורז ומבשלים לפי ההוראות.

כאשר האורז מוכן, מעבירים אותו לקערה גדולה ומערבבים פנימה חומץ, סוכר ומלח ים עד שמתקבל מרקם מעט דביק. מערבבים היטב ומניחים להתקרר בצד.

להכנת רוטב טריאקי: בסיר קטן מעל חום בינוני מערבבים את התמרי, סוכר, חומץ, ג'ינג'ר, אבקת שום, מיץ אננס ומיץ תפוזים. מבשלים כ 3 דקות ואז מכניסים 2 כפיות עמילן תירס וכף מים וטורפים לקבל רוטב חלק – כחצי דקה.

מכינים את הסושי

על גבי מחצלת סושי, מניחים גליון אצה – צד מבריק כלפי מטה. מלחלחים את הידיים ומפזרים אורז בצורה אחידה על הנורי.

משאירים כ- 2 – 2.5 ס"מ של אצה חשופה בצק הרחוק של האצה.

מפזרים כמות יפה ונדיבה של דגני אורז לשכבה אחידה ככל האפשר. עוטפים מחצלת סושי בניילון נצמד ומניחים אותה על האצה שציפיתם באורז ופצפוצי האורז והופ – הופכים.

מרימים את המחצלת שהייתה הבסיס ומניחים כמות קטנה של בטטה, אבוקדו, גזר ומלפפון בקו אופקי, במרחק של 2 – 2.5 ס"מ מבסיס האצה.

מגלגלים את האצה עם המחצלת מצופת הניילון. ומהדקים תוך תנועות קלות לימין ולשמאל. בצורה כזו אנחנו מקבלים בעצם רול הפוך, של אורז ופצפוצי אורז כלפי חוץ, אצה ומילוי – כלפי פנים.

את הרול פורסים בעזרת סכין חד לא משונן, טבול במים.