טעמי אוממי בכל ביס. אגדשי טופו של מסעדת פריים, טל פישר

פצצת אוממי יפנית: כך מכינים אגדשי טופו בבית ב-25 דקות

אתם אוכלים אותו במסעדות אסייתיות, מתענגים ומתמכרים, אבל תמיד מפחדים להכין בבית, והאמת שבלי שום סיבה. כך תכינו אגדשי טופו מסורתי במינימום זמן ועבודה

  • פורסם ב:
  • 24/01/2019 14:01
  • |

מצרכים:


(ל-4-5 מנות)


לקוביות הטופו:

100 גרם טופו 

1/2 כוס קורנפלור

שמן סויה לטיגון עמוק

לציר הדאשי:

100 מ"ל מים

1 פטריית שיטאקי יבשה

1 פיסת אצת קומבו

1 כפית שבבי בוניטו (להשיג בחנויות למוצרים אסייתיים)

1 כף סויה

1 כפית סאקה

1.5 כפות מירין

להגשה:
1כף דייקון מגורד (צנון יפני)

1כף בצל ירוק קצוץ

5 פטריות נמקו יפניות 


אופן ההכנה:



הטופו:
חותכים את קוביות הטופו לקוביות בגודל 2 ס"מ וסופגים את הלחות מכל קובייה באמצעות נייר סופג.

מצפים את הקוביות בקורנפלור ומטגנים בשמן עמוק על אש בינונית-גבוהה עד קבלת גוון זהוב. 

מספיגים בנייר סופג את עודפי השמן.

ציר הדאשי:
מרתיחים ביחד את כל מרכיבי הציר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות על להבה בינונית.

הגשה:
מניחים את קוביות הטופו המטוגנות בקערה עמוקה ומוזגים עליהן את ציר הדאשי עד חצי מגובה הקוביות.

מקשטים בבצל ירוק קצוץ, דייקון ופטריות הנמקו ומגישים מיד.

המתכון באדיבות מסעדת פריים