הפניצילין היפני. ראמן טרין עוף במסעדת צ'יינה קלאב, אנטולי מיכאלו

צ'יינה קלאב: זה מה שמגישים במקום החדש של נסיכי הבאן

מטבח אסייתי בועט ועז טעם שלא מרחם על החך, מנות שיגרמו לכל גרגרן לשריין לעצמו מקום כבר עכשיו וקינוח ממכר קצת יותר מקראק. כל הפרטים על צ'יינה קלאב החדש בתל אביב

אחרי השתלטות על החנות שליד לטובת דוכן פיתות וסגירת "דה באן" שהיה מחלוצי הבאן האמיתי שהוגש בארץ, האחים אייל ושי קיצ'ס חוזרים לחיינו עם עם הרפתקה קולינרית חדשה, ואם לשפוט על פי המנות שטעמנו  - גם היא תהפוך ליקירת הפודיז בישראל. "צ'יינה קלאב" שנפתח היכן ששכנה עד לא מזמן "דה באן" הוא בר יין אסייתי עם קונספט קצת אחר. בעוד שרוב האסייתיות בארץ מגישות תפריט שהותאם בעידונו ובמתיקותו לחך הישראלי, האוכל בצ'יינה קלאב בועט, עז טעם, נסיוני, לעיתים חריף, חמוץ ולא מרחם ולו במעט על החך. התפריט מציג מנות אותן טעמו האחים במסעדות קטנות ומשפחתיות בחבלים שונים בסין, לצד מנות רחוב ממטבחי טייוואן ויפן. חלק מהטכניקות נאמנות למקור וחלק מהמנות הן פרשנויות אישיות של השניים לדברים שטעמו ואהבו. חוץ מאידוי, טיגון, אפייה, צלייה ובישול, במטבח של צ'יינה יש שימוש נרחב בכבישה ומנות והתססה. כזה הוא למשל רוטב מלוח-מתוק-עוקצני שמלווה כמה מהמנות ועשוי משעועית רחבה ושחורה שהותססו יחדיו ויצרו שילוב משגע שלוקח לפה כמה שניות לפרש.

 גרסת האחים לפקין דאק. כרמל דאק בצ'יינה קלאב

גרסת האחים לפקין דאק. כרמל דאק בצ'יינה קלאב ( אנטולי מיכאלו)

 

כיאה לבר, התפריט מחולק למנות ראשונות (26-48 שקלים) שילכו טוב עם היין, הקוקטיילים או הסאקה שיוצאים מהבר, עיקריות גדולות (26-94 שקלים) וקינוח או שניים שנרקחים בימים אלה ממש. גם לצמחוניים ולטבעוניים יש מה לאכול כאן בלי התאמות או החסרות חלקים מהמנה. מאגף הראשונות אל תפספסו את צלחת "עגבניית מגי" (28 שקלים), שמגיעה עם שלושה חצאי עגבניות מגי קלופות, שמשתכשכות בוויניגרט חומץ אורז שחור שטעמו קרמלי-טיפה חמוץ וקצת מתוק, לצד שמן כוסברה, קריספי שום ובצל ירוק שרוף. העגבניות בשרניות ועדינות טעם, והרטבים מסביב עזים וריחניים. ביס מהכל ביחד על כף חושף את הפה להתפוצצות טעמים ומרקמים נעימה ובלתי מוסרית כמעט. מנה נוספת שתלך נפלא עם בירה היא צלחת חצילונים סיניים "צ'ינקיאנג" (24 שקלים) שנחלטים עד ריכוך ומוגשים ברוטב סויה, צ'ילי, מחית שומשום, הררי כוסברה ובוטנים.

הרבה עוצמות בביס אחד. צלחת עגבניית מגי בצ'ייהנ קלאב

הרבה עוצמות בביס אחד. צלחת עגבניית מגי בצ'יינה קלאב ( אנטולי מיכאלו)

 

באגף העיקריות מככב הכרמל דאק (89 שקלים), גרסת האחים לפקין דק, שמגיעה יפה ופוטוגנית בתוך צלחת המכילה שוק וירך ברווז בהויסין, פלפל שחור, מלפפון, בצל ירוק ופיתה. מנה נוספת למיטיבי לסת שעוררה סקרנות עוד לפני הפתיחה היא קונג-פאו מוח (68 שקלים), אחת המנות הכי פופולאריות שתרמה סין לעולם המערבי, כשעל תקן החלבון מתפקד המוח ומסביבו שמן צ'ילי סצ'ואני, בצל ירוק, בוטנים ופלפלים חריפים יבשים.יש גם מנות דגים וגרסה צמחונית למאפו (מאבו) טופו (59 שקלים) עם טופו משי, שעועית רחבה ושחורה מותססת, צ'ילי ופלפל סצ'ואני מינוס החריפות המסורתית שחורכת את החך.

לשמחת כל המעריצים והמתגעגעים, גם ראמן (62 שקלים) יוגש במקום. אמנם לא ראמן הקאלסי שהוגש בדה באן, אך גרסה מעניינת לא פחות עם ציר עוף סמיך, טרין עוף, שמן שום שחור, ביצה בסויה ואצת נורי ובצל ירוק. הקינוחים עדיין בשלב ניסוי והטעייה, אך מנה אחת שעברה את מבחן הטעם ותיכנס לתפריט היא עוגיית 5 תבלינים (בהרכב קצת שונה שרקחו השניים) ועליה סורבה ליצ'י רענן. טעמנו את העוגייה עצמה ואנחנו יכולים לספר שמדובר בהתמכרות אכזרית כמעט כמו לקראק, שמשאירה תחושה חמימה בגוף ורצון לחסל תבנית שלמה. 

 האם יצליחו לשחזר את הצלחת דה באן? האחים אייל ושי קיצ'ס

האם יצליחו לשחזר את הצלחת דה באן? האחים שי ואייל קיצ'ס ( אנטולי מיכאלו)

 

גם העיצוב שעליו אחראים האחים משרת יפה את התפריט הבועט עם לוק סיני מלא קיטש, הרבה אדום בעיניים, צבעי ורוד וירוק שפזורים במרחב ובר המכיל 10 מקומות ישיבה וצופה על המטבח הפתוח ומדפי האלכוהול. בחלל הפנימי והחיצוני פזורים עוד מספר שולחנות, כך שאם אתם סקרנים לטעום את כל הטוב הזה, שווה להגיע בשעות פחות מבוקשות ולחסוך המתנה מורעבת בחוץ, בעוד ניחוחות מתובלים מתדפקים על פתחי האף ומענים אתכם ארוכות.

צ'יינה קלאב - הלל הזקן 18, תל אביב | שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 18:00-23:00 | טלפון: 03-6044725