נוף משגע וביס מושקע. ארוחת בוקר בקולוניה, יעל רייף

דרום חלום: ארוחות הבוקר הכי טובות באילת

מאפיית בוטיק עם חלות אלוהיות, בופה מטורף שעושה את הדברים אחרת, ממלכה לטבעונים וגם סוד שרק אילתים מכירים: קבלו את המקומות הכי שווים באילת לפתוח בהם את הבוקר

לא חסר מה לאכול באילת. מסעדות דגים יש בשפע, מוסדות ותיקים תמצאו בכל פינה, ואם תחפשו מספיק טוב תמצאו גם כמה מסעדות חדשות. כל השפע הזה לא חל על ארוחות בוקר. אם אתם לא בעניין של בתי קפה רשתיים וארוחות בוקר שטעמתם כבר מאה פעם לפני, סיכוי טוב שתישארו עם תאוותכם לחידוש בידיכם. למרות הקיפאון הקולינרי בתחום זה, יש כמה צדיקות בסדום שמציעות ארוחות בוקר שוברות שגרה, בראנצ'ים מושקעים ואפילו מקדש פחמימות שמצדיק עלייה לרגל במיוחד. מבופה שעושה דברים קצת אחרת ועד לבוקר מושחת מול הים - קבלו את ארוחות הבוקר הכי טובות באילת, ויש גם בונוס למיטיבי לסת: בוטיק סודי שמייצר טחינה אלוהית.

>> ירידה לצורך אכילה: מסעדות מומלצות באילת

בריזה מושלמת וכחול בעיניים: ארוחת בוקר בקולוניה



במסעדות ובתי קפה הממוקמים מול הים, האווירה והבריזה באות לא פעם על חשבון איכות האוכל ורמת הביצוע. ככה זה כשהנוף הוא מוקד המשיכה העיקרי. ב"קולוניה", שנמצאת באזור הכי דרומי של העיר הדרומית, ממש סמוך למצרים, לא נותנים למראה היפה לבוא על חשבון ביס מוצלח. במתחם הנופש והצלילה שבחזיתו מסעדה עם מנות קלילות שהולכות מעולה עם מזג האוויר, מוגשות ארוחות בוקר כיפיות ושוברות שגרה (35-69 שקלים). את הסלמון, למשל, מעשנים במעשנת הנמצאת במקום, על תקן הלחם מתפקדת פוקאצ'ה לוהטת ועליה עלי זעתר טריים, ובנבחרת המאזטים מככבים סלט ארטישוק ונבטוטים של כל מיני קטניות, סלט סלק ובולגרית, גבינת שמנת עם גרבלקס מלא טעם, לבאנה עם סומאק וגם ריבת עגבניות שרי או חצילונים, תלוי בעונה. 


 יחזיק אתכם שבעים כמעט עד הערב. סנדוויץ' סלמון מעושן בקולוניה

יחזיק אתכם שבעים כמעט עד הערב. סנדוויץ' סלמון מעושן בקולוניה ( יעל רייף)

 

גם כריך הסלמון (56 שקלים), מנת בוקר שגורה, מגיע כאן על צידו המושחת ביותר. בתוך ג'בטה חמה מונחת שכבה נאה של גבינת שמנת ועליה חופן עלים וירקות. מעל כל הפריך הזה ממוקם סלמון שמעשנים במקום ועליו ביצת עין רכת חלמון. הרעיון הוא לנתץ את החלמון, לתת לצהוב הטעים להתפזר על כל המרכיבים ולשמש רוטב עדין, ורק אז לסגור את הג'בטה ולנגוס בכל הכוח תוך בהייה עצלה בים. אם אתם בענייני ספורט ימי, דעו שבצידה השני של המסעדה ממוקם מועדון הצלילה של המקום, משם יוצאים לצלילות משותפות, שיעזרו לכם לשרוף היטב לפחות 30 קלוריות. 

הקולוניה - דרך מצרים 160, אילת

מעדניית דגים כמו בבני ברק ומאפיית בוטיק בתוך בופה בלתי נגמר: "פוד פייר" במלון דן


ארוחת בוקר במלון היא כבר מזמן לא רק בופה שמטרתו העמסה חסרת גבולות. האוכל מוקפד הרבה יותר וחצה את גבולות הגבינות והסלמון המעושן, המנות המצולחתות מוכנות ומזומנות לאינסטגרם ויש גם לא מעט אופציות להעדפות תזונה - החל מטבעונות ועד לנמנעים מגלוטן. ארוחת הבוקר שמוגשת ב"פוד פייר" במלון "דן" אילת היא דיסנילנד קולינרי, הכולל מעל עשרים עמדות המוקדשות לכל תשוקה אפשרית: בפינה אחת ניצבת עמדת המאפים עם לחמי בוטיק, מאפים מתוקים ומלוחים, לחמי קמח מלא, שיפון, בריוש, לחמי מחמצת ופוקצ'ות. לידה עמדת קינוחים (כולל גלידריה עם גלידה שמכינים במקום), בר ארוך עם המון סוגי סלטים, כולל כאלה מתוחכמים על בסיס אנדיב, חומץ בלסמי וגבינות כחולות, ובהמשך עמדת מעדניה עם ממרחים שונים שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו, כולל חלבה בטעמים שונים, ובהמשך עמדת ביצים ופיצות שמכינים על המקום בטאבון, ומגישים במצב לוהט במיוחד.

זכרונות טעימים מבני ברק. מעדניית הדגים בארוחת הבוקר במלון דן אילת

זכרונות טעימים מבני ברק. מעדניית הדגים בארוחת הבוקר במלון דן אילת ( יעל רייף)

 

גולת הכותרת של הארוחה הבלתי נגמרת הזו הן מעדניית גבינות ומעדניית דגים שמוצבות במקום, עם ויטרינה ואיש שירות אדיב שמצלחת וממליץ על שילובים שזועקים יוקרה. מתוך ויטרינת הגבינות תוכלו לבחור בין גבינות רכות ובשלות, גבינות קשות מסוגים שונים, גבינות כחולות עורקים וגבינות שמנת עם תוספות. במעדניית הדגים נמצאים כל הלהיטים החמים (קרים) ביותר בתחום: החל מגרבלקס, דרך סלמון מעושן, טונה בעישונים שונים ועד לשיפודי סלמון, סביצ'ה, הרינג ומטיאס. קחו בחשבון שאם בחרתם להתחיל כאן את הבוקר, סיכוי סביר שאת הארוחה הבאה תאכלו אי שם בערב, פשוט כי אין סיכוי שתצליחו להישאר מאופקים למרות שהבטחתם לעצמכם (שוב) שהפעם תעצרו בצלחת השלישית. 

כמה: 135 שקלים למבוגר, 100 שקלים לילד | ארוחות הבוקר מוגשות כל יום בין השעות 07:00-12:00

פוד פייר (מלון דן אילת) - פוד פייר, מלון דן אילת, טיילת החוף הצפוני באילת

 בופה בלתי נגמר, ולא כקלישאה. מזנון הסלטין בפוד פייר של דן אילת

בופה בלתי נגמר, ולא כקלישאה. מזנון הסלטין בפוד פייר של דן אילת ( יעל רייף)

 

חגיגת שייקים, בופה טבעוני ומלא קינוחים: מלון אסטרל ויליג' 


אדם שהמסורת אינה נר לרגליו תמיד יחשוש מארוחת הבוקר של שבת בבית המלון. זיכרונות של ביצים קשים קשות וג'חנון מעופש יעלו לו בראש בעודו מתקרב לחדר האוכל. מלון "אסטרל ויליג'" (שאף יצא צדיק במבחן של "הכל כלול"), מודע לחששות אלו ומספק גם בשבת ארוחת בוקר עם פינוקים שישכיחו את איסור הדלקת האש. כך למשל, לצד בר הסלטים העשיר שמוגש בכל ימי השבוע, תמצאו בורקס פינוקים עם ביצה קשה, טחינה ועגבניה, מגוון מאפים עצום, פשטידות, דגני בוקר, מעל 15 סוגי גבינות, ממרחים ומתקן סחיטת תפוזים ואשכוליות. גולת הכותרת היא עמדת "בר השייקים" שפועל באמצע השבוע, בו תוכלו לבחור בין מלא פירות וירקות ולבקש מאיש השייקים להתקין עבורכם משקה מפוצץ בריאות. 

 המקום לשבוע בו עד הערב. ארוחת הבוקר באסטרל ויליג' אילת

המקום לשבוע בו עד הערב. ארוחת הבוקר באסטרל ויליג' אילת ( יעל רייף)

 

בשונה ממקומות אחרים שבהם מנות טבעוניות באות לידי ביטוי בעיקר בלחמים וממרחים, כאן האופציות רבות וכללות מאפינס מסוגים שונים, לביבות ירק בכל מיני צבעים, גבינות טבעוניות וגם מאפים ממולאים. בהזמנה מראש ניתן לקבל חביתה על בסיס קמח חומוס וגם לחמניות ללא גלוטן לנמנעים ולרגישים. באמצע השבוע שווה להמתין קצת מול עמדת הכנת הביצים, שם מכינים לצד המקושקשת והעין הקלאסיות גם אומלטים עמוסים בגבינות וירקות. באגף הקינוחים תמצאו עוגות שוקולד ומרנג, קינוחים אישיים מצולחתים לתפארת, יוגורט עם פירות וחלבה, וגם בסבוסה שאפשר לאכול בלי סוף למרות השעה המוקדמת וכל מה שהעמסתם לפני. אם אתם מגיעים עם הקטנים, דעו שאפשר לבקש ואף לקבל מרק טחון או מחיות שונות מפירות או ירקות. במקום נערכים אירועים שונים וארחות ספיישל. פרטים ומחירים באתר בית המלון.

אסטרל ויליג' - קאמן 4, אילת

 להתחיל את הבוקר בצורה בריאה. דוכן השייקים באסטרל ויליג'

להתחיל את הבוקר בצורה בריאה. דוכן השייקים באסטרל ויליג' ( יעל רייף)

 


פחמימות אלוהיות וקפה למביני עניין: מאפיית הבוטיק ברויטמן


אין שום סיכוי שתגיעו למקום הזה אם לא שמעתם עליו מראש. הוא מרוחק מהאזור התיירותי, מוכר ליודעי חן בלבד ולאילתיים, ונטול יחסי ציבור שאחראיים על רוח וצלצולים. המקום המקסים של האופה יובל זיו הוא גן עדן לחובבי הפחמימות. כל המאפים והלחמים שנאפים בו מדי לילה נטולי שמרים או סוכר ומוכנים ממחמצת בת 18 שנה. הדבר הראשון שמכה בכל העוצמה הוא ריח אפייה מתקתק שממלא את הגוף בתשוקות נסתרות. ההיצע במקום הקטנטן הזה מטורף: לצד בייגלה ירושלמי מנוקד בשומשום יש לחמניות טחינה וסילאן מתקתקות, לחמים מקמח מלא, משיפון ומכוסמין שנאפים בתוך סלסילות התפחה מקש, חלות כוסמין או חלות בריוש עם בצל מקורמל וצימוקים, פיתות מדגנים מלאים, לחמניות בריוש קטנות וענניות במרקמן, פיתות טבעוניות, וגולת הכותרת של המקום: קרקרי בריאות מגרנולה ודגנים מלאים או כוסמין וגרעינים.  

 המקום לספק בו תאוות פחמימות. בייגלה ירושלמי בלחם ברויטמן

המקום לספק בו תאוות פחמימות. בייגלה ירושלמי בלחם ברויטמן (יעל רייף)

 

חוץ מכל מה שכיף להכניס לשקית נייר חומה, לצרף ממרחים שמוכרים במקום ולעשות פיקניק מאולתר על החוף, אפשר לשבת במקום על כוס קפה (של בית הקלייה DADA המעולה) וכריכים שמכינים במקום. גם כאן ההיצע רחב עם קלאסיקות דוגמת סלמון מעושן וגבינת שמנת או סלט ביצים בלחמניית בריוש, וגם כמה שילובים מרעננים דוגמת בננה מקורמלת ושוקולד בתוך לחמניית בריוש, אבוקדו, מלפפון, נבטים וויניגרט ליים בתוך פיתת דגנים מלאים או בבאגנוש עם חציל קלוי וטחינה, פלפל קלוי, סלק, מלפפון ונבטים בתוך פיתה מכוסמין. אם תבקשו יפה מיובל להפוך אתכם לשפני נסיונות, תרוויחו ביסים מעניינים במיוחד, כולם מבוססים על גבינות ממחלבות מקומיות, שמן זית ודבש מהערבה. 

לחם ברויטמן - אלמוגים 17, אילת

 אל תפחדו להיות שפני נסיונות לסנדוויצ'ים של יובל זיו. לחם ברויטמן

אל תפחדו להיות שפני נסיונות לסנדוויצ'ים של יובל זיו. לחם ברויטמן ( יעל רייף)

 


בונוס למיטיבי לסת: טחינת הבוטיק הסודית שלא תמצאו באף מקום במרכז


הסוד השמור של האילתים מוקדש לאחד מחומרי הגלם האהובים בישראל - טחינה. לא רחוק מ"ברויטמן", בתוך מבנה קטן באזור התעשייה של אילת, מסתתר "ארציאלי", מפעל בוטיק המוקדש אך ורק לטחינה, בו טוחן יום יום הבעלים רמי נחום שומשום אתיופי איכותי שהופך לטחינה גולמית טעימה ואגוזית. תהליכי הייצור נאמנים למסורת וכוללים ייבוש השומשום והפרדה מהקליפה בטמפרטורה שלא תפגע בערכים הבריאותיים, קלייה עדינה וטחינה באבן רחיים בדיוק כמו בימי המקרא. 

היות שהטחינה לא מכילה שום מלח או סוכר ועשוייה מ-100% שומשום, טעמה עז, מלא ואדמתי, ומרקמה האחיד נשמר גם אחרי הפתיחה, ללא הפרדה בין הגרעין לשומן. בתיאום טלפוני מראש אפשר להגיע למפעל ולהצטייד בכמה צנצנות + עוד קצת צנצנות הביתה, פשוט כי במרכז לא תצליחו להשיג ותפתחו געגועים קשים.

טחינה ארציאלי - המסגר 3, אילת 08-8663630
 

 אגוזית, מתוקה ונטולת מלח וסוכר. טחינת הבוטיק ארציאלי נמזגת לצנצנת

אגוזית, מתוקה ונטולת מלח וסוכר. טחינת הבוטיק ארציאלי ( יעל רייף)