מתפקד כארוחה שלמה ומשביעה - מרק עדשים ובשר, נעמה פלד
כבר כמה שבועות שדודי כליפא ונעמה פלד, מי שעומדים מאחורי הבלוג בייגלה, עומלים על הפקת אירוע שכולו נתינה לטובת עמותת לשובע. "כל יום ישנן הזדמנויות לעשות דבר טוב, כזה שישנה למישהו אחר את העתיד, או לפחות ישנה יום בחייו". "יום המרק" שיתקיים ב-21.12 הוא הזדמנות מצוינת לעזור לעמותה שחרטה על דגלה את האהבה והעזרה לאלה שידם אינה משגת. וגם: בואו לקרוא על הסיפור המרגש מאחורי המרק.
מצרכים:
3 כוסות עדשים ירוקות מושרות ל-4 שעות במים
בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר בקר (שריר) חתוך לקוביות
4 עצמות בקר / גרון הודו
5 שיני שום שלמות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 עגבניות קצוצות
פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס (לפי הטעם)
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
זר פטרוזיליה קצוץ דק
מיץ משני לימונים
אופן הכנה:
הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011