מתפקד כארוחה שלמה ומשביעה - מרק עדשים ובשר, נעמה פלד

מרק עדשים ובשר

מרק עדשים סמיך שמשלב בתוכו קוביות בשר, תפוחי אדמה וניחוח של שום

  • פורסם ב:
  • 14/12/2010 08:24
  • |
  • עודכן ב:
  • 14/12/2010 08:24
  • |

כבר כמה שבועות שדודי כליפא ונעמה פלד, מי שעומדים מאחורי הבלוג בייגלה, עומלים על הפקת אירוע שכולו נתינה לטובת עמותת לשובע. "כל יום ישנן הזדמנויות לעשות דבר טוב, כזה שישנה למישהו אחר את העתיד, או לפחות ישנה יום בחייו". "יום המרק" שיתקיים ב-21.12 הוא הזדמנות מצוינת לעזור לעמותה שחרטה על דגלה את האהבה והעזרה לאלה שידם אינה משגת. וגם: בואו לקרוא על הסיפור המרגש מאחורי המרק.

מצרכים:

3 כוסות עדשים ירוקות מושרות ל-4 שעות במים

בצל גדול קצוץ

500 גרם בשר בקר (שריר) חתוך לקוביות

4 עצמות בקר / גרון הודו

5 שיני שום שלמות

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

2 עגבניות קצוצות

פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס (לפי הטעם)

מלח

פלפל

שמן זית לטיגון

זר פטרוזיליה קצוץ דק

מיץ משני לימונים

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר כבד שמן זית ומטגנים עד להשחמה את הבשר.
  • מניחים את הבשר בקערה ומטגנים באותו שמן את הבצל הקצוץ להשחמה. מוסיפים לקראת הסוף את שיני השום השלמות ומזהיבים.
  • מוסיפים לסיר עם הבצל את הבשר המטוגן, העצמות ועשר כוסות מים / ציר עוף ומביאים לרתיחה.
  • לאחר שרתח מניחים את הסיר על אש קטנה ומבשלים שעה.
  • מוסיפים את העדשים, העגבניות ותפוחי האדמה. אפשר להוסיף גם שורש פטרוזיליה וסלרי. מאד מאד מוסיף. ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבטטה.
  • ממלחים ומפלפלים, מוסיפים צ'ילי גרוס ומביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומבשלים כרבע שעה נוספת.
  • מגישים עם לחם חמים. אני ממליצה בחום להכין לחמניות.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011