מרק בצל צרפתי עם ברוסקטה, נעמה פלד

מרק בצל צרפתי

מרק בצל עשיר בטעמים שהולך מצוין לצד באגט קלוי עם גבינה מותכת מעל

  • פורסם ב:
  • 15/12/2010 09:08
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/12/2010 09:08
  • |

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת הסושיאל קלאב, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.  

מצרכים לסיר גדול:

8 ק"ג בצל לבן פרוס דק

3 כפות שמן זית

2 עלי דפנה

½ בקבוק יין אדום

50 גרם קמח

1 צרור טימין

1 כף חומץ שרי

7 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל שחור

7 ליטר ציר בקר

ברוסקטה עם גרוייר איכותית

אופן הכנה:

  • מאדים את הבצל על אש בינונית בשמן זית עד לקבלת צבע חום.
  • מוסיפים יין אדום ומצמצמים לסירופ.
  • מוסיפים קמח ומערבבים כשתי דקות.
  • מוסיפים ציר בקר וטימין ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי בחישה מפעם לפעם.
  • טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים חומץ שרי תוך כדי טריפה.

הכנת הברוסקטה:

  • פורסים באגט בעובי 2 ס"מ.
  • מפזרים גבינת גרוייר מגורדת ומשחימים בתנור חם מאד.
  • הגשה: מוזגים את המרק לקערה עמוקה, מניחים את הברוסקטה עם הגבינה המותכת ומגישים.

המתכון באדיבות השף מיכאל גרטופסקי ממסעדת הסושיאל קלאב - רוטשילד 45, תל אביב.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010