מראה משובב של ענני כרובית קטנים, דן פרץ

מתכון למרק קרם כרובית

מרק כרובית סמיך עם ניחוחות של סלרי וכרישה, מוגש עם פרחי כרובית חלוטים ועירית קצוצה

  • פורסם ב:
  • 07/03/2011 19:19
  • |
  • עודכן ב:
  • 08/03/2011 07:38
  • |

מצרכים ל-6 מנות:

1 כרובית גדולה

בצל לבן גדול וחתוך גס

2 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס

1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס

1 כרישה - רק החלק הלבן חתוך גס

3 שיני שום שלמות

2 כוסות חלב

2 כוסות ציר ירקות או מים

כף חמאה

חצי כפית פלפל לבן

רבע כפית קארי

מלח לפי הטעם

מעט עירית קצוצה להגשה

 

אופן הכנה:

  • מפרקים מהכרובית 2 כוסות של ראשי פרחי כרובית קטנים. חולטים מספר דקות במים רותחים עד לריכוך, מניחים בצד להצטננות.
  • מכניסים לסיר גדול את שאר הכרובית, הבצל, הארטישוק הירושלמי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, כרישה ושום. מכסים בחלב וציר ירקות או מים. מבשלים עד לריכוך הירקות. מצננים מעט.
  • טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק עד למרקם קרמי.
  • מוסיפים לסיר את החמאה, הפלפל הלבן, הקארי והמלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • הגשה: יש להניח את המרק בקערה, לפזר את ראשי הכרובית במרק, לפזר עירית קצוצה ולהגיש.

המתכון באדיבות השפית בל קפצן לסוגת.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011