לא רק בחורף, דן לב

מתכון למרק קרם ברוקולי

הגשם עוד לא ממש כאן, אבל החשק הגדול למרק קיים כל השנה. אז רגע לפני שהחורף מגיע, הכינו מרק ברוקולי עשיר עם גבינת עיזים

  • פורסם ב:
  • 18/10/2011 08:07
  • |
  • עודכן ב:
  • 18/10/2011 08:07
  • |

4-6 מנות 

מצרכים:

1 שקית תפרחות ברוקולי קפואה (800 גרם)

50 גרם חמאה

2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס

3 שיני שום, קצוצות גס

1 גליל גבינת עזים ('פרומעז') חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

5 כוסות (1.2 ליטר) מים מינרליים או מסוננים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  • ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ושום ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל והשום רכים.
  • מוסיפים ברוקולי, גבינת עזים, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כרבע שעה, עד שהברוקולי רך.
  • טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

המתכון באדיבות שי לי ליפא לחברת "סנפרוסט".

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011