מרק צרפתי קלאסי, יח"צ

מתכון למרק בצל מוקרם

כשמתחשק משהו נוסטלגי ומנחם - מרק בצל בסגנון צרפתי, מוקרם בתנור עם גבינה צהובה ביחד עם באגט קלוי

  • פורסם ב:
  • 04/12/2011 14:34
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/12/2011 10:20
  • |

6 מנות

מצרכים:

למרק:

3 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

2 יחידות כרישה נקייה וחתוכה לקוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים וטבעות דקות

1/2 כוס יין לבן באיכות טובה

2 ליטר ציר ירקות / מים מסוננים + אבקת מרק

2 כפות קורנפלור

1 כף פלפלת טרייה

מלח

4 ענפי תימין קצוצים

6 פרוסות גבינה צהובה

לקרוסטיני (טוסט):

חצי באגט, פרוס לטבעות דקות

מעט גבינת פרמזן איכותית

אופן ההכנה:

  • להכנת הקרוסטיני, מפזרים מעל פרוסות הבאגט את הפרמזן וקולים בתנור בחום בינוני עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים בצד עד להגשת המרק.  
  • להכנת המרק, מחממים סיר עם תחתית עבה עם חמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל והכרישה, תוך ערבוב, עד השחמה.
  • מוסיפים את התימין והשום מטגנים עוד מספר רגעים, מטבלים בפלפלת
  • ומוסיפים את היין הלבן.
  • מבשלים את היין מספר דקות עד שהצטמצם בשני שליש, ואז מוסיפים את ציר הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה. 
  • מערבבים בכלי קטן את הקורנפלור עם מעט מים עד לקבלת תערובת חלקה ובלי גושים.
  • מוסיפים לסיר את תערובת הקונפלור תוך כדי בחישה, מגבירים את האש ומבשלים על להבה בינונית עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתבלים במלח ופלפלת לפי הטעם.  
  • מוזגים את המרק לקערות אישיות (שניתן להכניס לתנור), מניחים מעל כל מנה פרוסת גבינה צהובה ומכניסים לתנור חם למספר דקות עד להזהבה של הגבינה. מוציאים בזהירות ומגישים לצד הקרוסטיני ובצל ירוק קצוץ.

 

המתכון באדיבות שף אושרי לנקרי ממסעדת כפות תמרים בקיבוץ אילות

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011