לא רק בחורף , שי רוזנצווייג

מתכון למרק עגבניות מעולה

בקיץ העגבניות האדומות נמצאת בשיא טעמן, ולכן פשוט מתבקש להכין מהן מרק אדום ומפתה עם המון טעם

  • פורסם ב:
  • 21/05/2012 14:04
  • |
  • עודכן ב:
  • 21/05/2012 14:04
  • |

מצרכים:

כף שמן זית

100 גרם חמאה

2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים גס

בצל בינוני קלוף וקצוץ גס

2 שיני שום קלופות וקצוצות גס

2 כפות סוכר חום

כוס יין לבן יבש (למשל ריזלינג)

6 כוסות ציר ירקות מוכן

2 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות מרוסקות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה

להגשה:

עלי בזליקום קצוצים

מעט יוגורט

שמן זית

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר וממיסים את החמאה.
  • מוסיפים את הסלרי והבצל ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל שקוף והסלרי רך.
  • מוסיפים סוכר ומערבבים פנימה. מוסיפים את השום, מטגנים קלות ויוצקים פנימה את היין.
  • מביאים את הכל לרתיחה ומבשלים מספר דקות מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהיין מתאדה.
  • מוסיפים ציר ירקות, עגבניות, מלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה.
  • מכסים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים ברתיחה עדינה למשך כ-25 דקות.
  • מכבים את הלהבה ומרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט (לחילופין אפשר להעביר את מוצקי המרק למעבד מזון, לטחון ולהחזיר לסיר).
  • מחממים קלות ומגישים.

>> לתוכנית המלאה

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

פיצת ארוחת בוקר

מקלות בצק עלים וגבינת עיזים

בראוניס שוקולד עם קרם גבינה