מרק עדשים, Fotolia.com

צפו: איך להכין מרק עדשים בצ'יק

מתכון מהיר וקל למרק עדשים משביע בניחוח הודי, נהדר ליום חורף חם

  • פורסם ב:
  • 23/09/2013 16:25
  • |
  • עודכן ב:
  • 07/11/2013 08:14
  • |

<object width="606" height="400"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/Q0mRQw4sEfI?hl=en_US&amp;version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/Q0mRQw4sEfI?hl=en_US&amp;version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="606" height="400" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

מתכון למרק עדשים בתיבול הודי

4-6 מנות

מצרכים:

2 כפות שמן סויה או קנולה

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ

2 שיני שום, קלופות ופרוסות

1/2 1 כוסות עדשים כתומות, שטופות היטב

2 ליטר מים

3 תיבוליות בטעם הודי קנור

מיץ מ-1/2 לימון

עלים מ-1/4 צרור כוסברה

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-3 דקות.
  • מוסיפים את שיני השום ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים אם העדשים ואת המים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות עד ריכוך.
  • מוסיפים את התיבוליות ומערבבים היטב כדי להמיסן לחלוטין.
  • מבשלים דקה נוספת ואז מעבירים לקערות הגשה.
  • סוחטים מעל מעט מיץ לימון, מעטרים בעלי פטרוזיליה ומגישים.

צילום: מיכאל שטיין וקובי מאיר

עריכה: מיכאל שטיין

לעוד פטנטים שיעשו לכם חיים קלים במטבח:

איך לקלף תפוחי אדמה בקלי קלות

איך לקלף שום בצ'יק
איך לחתוך סלק בלי ללכלך