חוסךך שימוש בשמן או חמאה. בצק אבוקדו, איל גרניט

יש לכם אבוקדו בבית? תראו איזה לחם אפשר להכין ממנו ב-10 דקות

בכזה עוד לא נתקלנו: בצק ירוק עם טעם אגוזי עם אבוקדו שמחליף את השמן, וקמח כוסמין שעושה מרקם מיוחד. בהודו אוכלים אותו ברחוב, כאן תוכלו להפוך אותו לארוחת בוקר קלה

  • פורסם ב:
  • 31/10/2018 11:57
  • |

פאולין שובל

כשרוצים לחם טוב וטרי לארוחת הבוקר, במקום לצאת מהבית וללכת לקניות אפשר להכין אחד כזה תוך דקות ספורות בלבד. הלחם הזה הוא אולי אחד הדברים הטובים שאפשר להגיש לארוחת הבוקר. קשה לתאר את הרגשה כשרואים אותו מתרומם על גבי המחבת ומתנפח כמו בלון... הדבר המיוחד בלחם זה הוא השימוש באבוקדו במקום במים ובשומנים. מקור המתכון בהודו , שם אוכלים אותו ברחוב ממולא בירקות כגון תפוח-אדמה, כרובית ובצל. זוהי אופציה נהדרת לארוחת בוקר טעימה ובריאה.

לחם הודי מקמח כוסמין ואבוקדו


המרכיבים:

(4 מנות)

1 אבוקדו גדול ובשל מאוד

קמצוץ אבקת כמון

קמצוץ מלח

אבקת צ'ילי אדום (לפי הטעם)

מיץ מ-1 לימון

20 עלי כוסברה, קצוצים דק

1 כוס (160 גרם) קמח כוסמין

1 כף שמן אבוקדו או שמן זית

 מוכן תוך כמה דקות. לחם הודי מבצק כוסמין ואבוקדו

מוכן תוך כמה דקות. לחם הודי מבצק כוסמין ואבוקדו ( איל גרניט)

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים את האבוקדו למחית אחידה ומוסיפים את כל התבלינים.
  2. שמים בקערה גדולה את קמח הכוסמין, מוסיפים את מחית האבוקדו ושמן האבוקדו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק שמתקבל מאוד נעים למגע ומזכיר פלסטלינה.
  3. מזליפים מעט שמן מעל כדור הבצק שנוצר, שמים בקערה ומכסים. משהים כחצי שעה. 
  4. מכינים מהבצק כדורים קטנים בגודל של אגוז. משטחים מעט כל כדור באמצעות כף היד וממשיכים לרדד במערוך עד לקבלת פיתה דקה מאוד.
  5. מחממים מחבת (לא משומנת) על להבה בינונית. קולים את הלחם על גבי המחבת 3-5 דקות, עד שהבצק מקבל צבע חום בהיר. הופכים וקולים כ-3 דקות.
  6. מגישים לארוחת בוקר עם ממרח גואקמולה, דבש, לבנֶה וסלט ירקות.
מתנפח כמו בלון ואז צונח והוך ללחם רך ואוורירי. לחם הודי מבצק אבוקדו

מתנפח כמו בלון ואז צונח והוך ללחם רך ואוורירי. לחם הודי מבצק אבוקדו ( איל גרניט)