מלא מרקמים בביס קפוא אחד. מוצ'י אייסקרים. , מרתה אודט

חובבי יפן ואוהבי מתוק, לא תאמינו איזה קינוח יפני הגיע לישראל

בפנים גלידה קרמית אך פציחה ומסביב מעטפת מתוקה במרקם של מרשמלו ביתי. אם טעמתם את המוצ'י אייס קרים, התמכרתם וחיכיתם שיגיע לישראל - החלום התגשם והוא טעים לאללה!

תארו לעצמכם את הממתק הבא: כדור גלידה כיפי ויציב כזה, ומסביבו מעטפת במרקם שבין מרשמלו לכדורי הטפיוקה שאפשר למצוא בתוך שייקים או באבל טי. אם ממש ברגע זה אתם מכשכשים וירטואלית בזנב, כנראה שכבר טעמתם מוצ'י אייס קרים, להיט עולמי שהתחיל ביפן והגיע לכל קצוות עולם מינוס ארצנו הקטנטונת. לטובת מי שטרם התמכר נסביר: מוצ'י הוא עוגה יפנית מסורתית שעשויה מבצק אורז מתוק ומרקמה רך, נמתח ודביק. בצק האורז יכול להיות "רק" מתוק ויכול להכיל מאצ'ה (תה ירוק יפני) או כל טעם אחר שישודך לו. את העוגה ממלאים באופן מסורתי במחית שעועית אזוקי אדומה (כן זה טעים, אין שום סיבה לפחד) ובמערב - בכל דבר אחר שאוהבים, כולל שוקולד, וניל וקרם תות. כשנוגסים בכדור המסקרן מרגישים קודם כל את מרקם האורז המיוחד: כמו מרשמלו ביתי ואיכותי שנמתח עד לטקסטורה דקה, ואז מתפרץ פנימה המילוי ומוסיף מרקם נוסף ומתיקות נעימה. לא נשקר - סיכוי טוב שתצטרכו שני ביסים כדי להבין מה בכלל הכנסתם לפה, אבל מרגע שתבינו את המרקם, תתאהבו במדוזה המוזרה המתוקה הזאת. 

 בין טפיוקה למרשמלו. דנגו יפני

בין טפיוקה למרשמלו. דנגו יפני ( מרתה אודט)

 

זה המוצ'י הבסיסי. מוצ'י אייס קרים הוא שדרוג מערבי שלוקח לאקסטרים את שילובי המרקמים. הבצק העוטף הוא אותו בצק אורז דביק ואלסטי, ובפנים מסתתרת גלידה קשה ופציחה. אורגזמה בפה? סוג של. פצצת הרעננות הקפואה הזאת הייתה כנראה צריכה לחכות בסבלנות רבה לשרה הופ, אמריקאית יהודייה בת 21 שעלתה לפני כמה שנים לישראל ובליבה חיבה עזה לממתק היפני שמשלב כל כך הרבה מרקמים בביס אחד. בזכותה, החל מהחודש תוכלו גם אתם להתענג על הדבר הזה ולהתחיל לפנטז על הטיול ליפן.

>> הטריק הזה משנה חיים: בורקס פריך בלי טיפת בצק

>> הסוד של אזור המשרדים: על הפיצה המתנפחת שמעתם?

היא ערכה לא מעט ניסויים, עקבה באדיקות אחרי מתכונים יפניים ואחרי כמעט שנה עלתה על מתכון מדויק שמשלב את הטכניקה היפנית עם טעמים יותר משוחררים מבחינה מערבית וערך מוסף אדיר: כל המוצרים נטולי גלוטן וטבעוניים.

בבית המלאכה הביתי שלה בתל אביב העונה לשם "Mochikva", מכינה הופ שלושה סוגי ממתקים יפניים. המוצ'י המסורתי (25 שקלים ל-3 יחידות או 45 שקלים ל-6 יחידות) מגיע בארבעה טעמים ומילויים: מוצ'י מסורתי ירוק עם מאצ'ה (תה ירוק יפני) במילוי מחית שעועית אזוקי; מוצ'י במילוי בוטנים וקוקוס בציפוי קוקוס קלוי בשביל הקראנץ', מוצ'י בטעם מאצ'ה במילוי שומשום שחור ומוצ'י שוקולד בננה, היחיד שאינו טבעוני. אם אתם בענייני קריספיות, מוצ'י הבוטנים והקוקוס הוא הנאה צרופה. כל ביס ממלא את הפה בשברי בוטנים פריכים שמודגשים על ידי שבבי הקוקוס הקלויים המתוקים, וברקע בצק האורז הדביק נותן אלסטיות נפלאה.

 ניגוד אדיר בין קראנצ'יות הבוטנים לבצק האורז החלקלק

ניגוד אדיר בין קראנצ'יות הבוטנים לבצק האורז החלקלק. מוצ'י קוקוס ובוטנים ומוצ'י מאצ'ה ( יעל רייף)

 

מוצ'י אייס קרים (35 שקלים ל-3 יחידות או 65 שקלים ל-6 יחידות) מגיע בחמישה טעמים: מאצ'ה במילוי גלידת מאצ'ה; מוצי מסורתי במילוי קוקוס וקרם קפה; מוצ'י מסורתי במילוי פמפקין ספייס, מוצ'י במילוי גלידת וניל ומוצ'י במילוי גלידת תות. הממתק השלישי הוא אחד האהובים ביפן, ובישראל כנראה יתחבב בעיקר על מיטיבי הלסת. מדובר ב"דנגו", כדור אורז דביק, צ'וואי וחמים שמגיע על שיפודון עץ יפני ונאכל עם רוטב סביבו. בין הטעמים (15 שקלים לשיפודון עם 3 כדורים): מאצ'ה עם גנאש שוקולד; דנגו מסורתי בטעם אורז מתקתק עם רוטב סויה מתוק ודנגו במילוי מלבי. בכל חודש משתנים הטעמים, ובנובמבר ייכנסו לתפריט כדורי מוצ'י במילוי ערמונים ומוצ'י צ'אי חורפי ומתובל, כך ששווה להתעדכן באתר לפני ההזמנה.

 בעולם מדבר בלהיט אדיר, וזו הסנונית הראשונה בישראל. מוצ'י אייס קרים

בעולם מדבר בלהיט אדיר, וזו הסנונית הראשונה בישראל. מוצ'י אייס קרים ( יעל רייף)

 

בעת ההזמנה המקוונת באתר Mochikva שהקימה לטובת הפצת הבשורה, מתחילה הופ להכין את המוצ'י מאפס כדי להעביר אותו הלאה במצב הטרי והאלסטי ביותר. כרגע נמכרים הממתקים מנקודת מכירה שבאזור בית המלאכה, ואם רוצים אפשר להזמין משלוח לאזור רמת גן, גבעתיים ותל אביב. חוץ מהזכות לשמח אנשים באמצעות הרבה מתוק בבטן, להופ חשוב לתת חזרה ולתרום לקהילה. אחרי שהתנדבה שמונה שנים במסגרות שונות ועבדה עם אנשים בעלי מוגבלויות, ביקשה שגם העסק הנוכחי ישמור על הערכים עליהם גדלה. לכן בכל קנייה היא תורמת 7% מהסכום לעמותות שונות. מכאן, אגב, גם שמו של המותג - חיבור בין המילים "מוצ'י" ו"תקווה".

היות שתכף חנוכה ואנחנו יודעים מה הולך לקרות לגוף של כולנו החל מהשבוע שלפני, נגלה לכם שבימי החג תכין שרה mochi doughnuts, סופגניות אורז קלילות ואווריריות על בסיס בצק מוצ'י בטעמים שונים. כדאי להכניס לראש את המידע הטעים הזה ולהתחיל להתנפל כשיגיע הזמן. 

מוצ'יקווה - פרטים והזמנות באתר Mochikva