לא תאמינו כמה סלט כרובית יכול להיראות משגע

דפנה אמון, מומחית לתזונה חיה, הגיעה לאולפן "לבחור נכון עם מיכל צפיר" כדי להכין סלט עם ירקות ופירות בחמישה צבעים. ולא, זה לא בורגול שם בפנים

מתכון לסלט אורז-כרובית וירקות, עם רוטב שומשום-אסייתי
 

לסלט:
מעבד-מזון
1 כרובית טרייה מאוד בינונית
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 מנגו קטן לקוביות/ אפשר פלפל צהוב במקום
צרור פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
2 גבעולי בצל-ירוק קצוצים
חצי כוס כרוב אדום קצוץ 

לרוטב:
3 כפות טחינה גולמית
חצי שן שום
חצי כפית אבקת קארי/כורכום
מיץ מחצי לימון
1 תמר/ 1 כף סילאן 
רשות - מלח 
חצי כוס מים

אופן הכנה:
טוחנים בבלנדר (אם השתמשתם בסילאן, אפשר פשוט לערבב עם כף) 
לקישוט: שברי אגוזים או פסטוק ופלחי לימון 
להגשה: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מניחים בצלחת הגשה, ומעל מוזגים את הרוטב.


המתכון באדיבות המדריכת לבריאות ורו-פוד דפנה אמון