פעם הן היו סופגניות. קייק פופס, פוטוליה

מתכון לקייק פופס • עוגות על מקל

לא עוד עוגות מרובעות ומשועממות - הקייק-פופס זה הטרנד החם היום בעולם הקינוחים. נועה לבני דואגת שלא תשארו מאחור ומספקת לנו מתכון משגע, בהשראת מרתה סטיוארט

  • פורסם ב:
  • 10/10/2018 11:50
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

נועה לבני

את הקייקפופס הכרתי לראשונה בתחילת 2009, כשהתוודאתי לבלוג הנפלא של Bakerella. היא לקחה כדורי שוקולד שעשויים מפירורי עוגה, עירבבה אותם עם קרם שבדרך כלל משמש לציפוי, וטבלה בשוקולד. מאז הקייקפופס תפסו תאוצה בכל העולם (אפילו מגישים אותם בסטארבקס) והם כבר עשו "עלייה" לישראל. מה שלדעתי מייחד את הקייקפופס זו ההגשה השובבה שלהם: ציפויים צבעוניים, קישוטים משלל סוגים וכמובן, המקל. תבנית עם שקעים בצורת קייק פוםס תעשה את הכל הרבה יותר קל, אבל גם אם אין לכם כזאת, כדררו כדורים עם הידיים בדיוק כמו שמכינים כדורי שוקולד.

משתמשים בתבנית? יש כמה כללים שחייבים להקפיד עליהם:

  • השתמשו במתכון שמכיל חומרי אפייה ותפיחה (המתכון שמופיע על האריזה פחות מוצלח).
  • חשוב לשמן ולקמח את התבנית לפני השימוש (כן, למרות שמדובר בתבנית סילקונית).
  • צריך למלא את החלק התחתון של התבנית ממש עד הסוף.
  • אל תפתחו את התבנית בגמר האפייה. תנו לכדורים להתקרר לפחות כחצי שעה. ממהרים? תכניסו למקפיא לכ-10 דקות.
  • אל תחתכו את המתכון לשניים, פשוט בין אפייה לאפייה, הניחו את הבלילה במקרר.
  • לא חייבים לצפות את הקייקפופס, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש את זה כעוגה בחושה אישית.

ועוד כמה הערות:

  • המתכון מכיל קמח ללא גלוטן היות ואני צליאקית. ניתן להמיר את המתכון לקמח רגיל ביחס של 1:1.
  • רוצים להכין קייקפופס שיש? החליפו את הקקאו בקורנפלור, השמיטו את הקפה וזלפו יחד את שתי הבלילות.
  • ביום חם יהיה מאוד קשה לצפות את הקייקפופס. עדיף לעשות זאת במזגן או בשעות מאוחרות.

סוג מתכון: טבעוני| זמן הכנה: שעה ורבע | זמן כולל: כשעתיים | כמות: 40 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

תבנית קייק-פופס


200 גרם קמח תמי (או 200 גרם קמח לבן רגיל)


150 גרם סוכר


40 גרם קקאו


8 גרם סודה לשתיה


קורט מלח


5 גרם קפה נמס מגורען


50 גרם שמן


כפית תמצית וניל איכותית


10 גרם חומץ


220 גרם מים


לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר איכותי


15 גרם חמאת קקאו (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה)


40 מקלות סוכריה על מקל או שיפודים


קלקר או ספוג סידורי פרחים, לנעיצת המקלות


סוכריות צבעוניות, קוקוס, אגוזים וכו'


 
 קייק פופס

קייק פופס ( fotolia)

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בקערה אחת מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו, הסודה לשתיה, המלח והקפה.
  • בקערה שנייה מערבבים את החומרים הרטובים: השמן, תמצית הוניל, החומץ והמים.
  • מוסיפים את הנוזלים לתערובת היבשים ומערבבים היטב באמצעות כף או מרית. קחו בחשבון שאם תשתמשו במטרפה, ייתקעו לכם חומרים בין הסיבים. שימו לב לא לערבב יותר מדי.
  • מזלפים לתוך התבנית.
  • מכסים ואופים כ-15-20 דקות, עד שקיסם שמכניסים לחור יוצא עם מעט פירורים.
  • ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו בפולסים קצרים במיקרו או על בן מארי, עד המסה כמעט מלאה של השוקולד.
  • לאחר החימום מערבבים באמצעות מרית עד להמסה מלאה.
  • טובלים את קצה המקל בשוקולד ומחדירים אותו לתוך כדור העוגה. אם לא תטבלו את המקל בשוקולד הוא יחליק לכם החוצה מהעוגה.
  • מניחים את המקל עם העוגה על תבנית/צלחת עם העיגול מטה וממתינים מספר דקות.
  • אוחזים במקבל וטובלים את הכדור עד סופו ברוטב השוקולד.
  • מנערים בעדינות להורדת עודפי השוקולד ותוקעים את השיפוד בקלקר, על מנת לאפשר לשוקולד להתייבש.
  • קצת לפני שהשוקולד מתקשה, גלגלו אותו בסוכריות צבעוניות/קוקוס/אגוזים וכו'.
  • רוצים לראות את שלב הציפוי? צפו בסרטון הסבר.
  • מחזירים את המקלות לקלקר או הספוג ומכניסים למקרר לייבוש סופי.

- הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014 -