מאפינס קפה ושוקולד , גלעד וגיא צלמים
מתכון למאפינס קפה ושוקולד
יש לכם בדיוק 5 דקות פנויות ואתם מרגישים צורך עז להכין משהו טעים ומתוק? לשף קונדיטור אורי גלר יש בשבילכם מאפינס בניחוח קפה, עם נגיעות של שוקולד צ'יפס מעל
תבנית שקעים מסיליקון
מצרכים (ל- 20 יחידות):
תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
2 חלבונים
1/2 כוס + 2 כפות סוכר (150 גרם)
3/4 כוס שקדים טחונים (60 גרם)
1/2 כוס קמח (60 גרם)
150 גרם חמאה
2 כפות אבקת נס קפה
שוקולד צ'יפס
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- מתיזים תרסיס שמן פאם בטעם חמאה לשימון תבנית הסיליקון.
- מחממים את החמאה במיקרוגל בחום גבוה או בסיר על להבה בינונית.
- מערבבים בקערה את הסוכר, שקדים, קמח, אבקת נס קפה, וחלבונים עד לקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את החמאה החמה וממשיכים לערבב. מניחים בצד להתקרר.
- יוצקים את הבלילה לתבנית עד 3/4 גובה השקע ומפזרים מעל הבלילה מעט שוקולד צ'יפס.
- אופים בתנור עד להזהבה, מצננים ומגישים.
טיפ להגשה: ניתן לפזר מעל המאפה מעט אבקת סוכר או קינמון.
המתכון באדיבות השף קונדיטור אורי גלר לתרסיסי השמן של פאם.
המתכון פורסם במקור ב-22.8.2011