מאפינס קפה ושוקולד , גלעד וגיא צלמים

מתכון למאפינס קפה ושוקולד

יש לכם בדיוק 5 דקות פנויות ואתם מרגישים צורך עז להכין משהו טעים ומתוק? לשף קונדיטור אורי גלר יש בשבילכם מאפינס בניחוח קפה, עם נגיעות של שוקולד צ'יפס מעל

  • פורסם ב:
  • 16/09/2018 13:57
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

תבנית שקעים מסיליקון

מצרכים (ל- 20 יחידות):

תרסיס שמן פאם בטעם חמאה

2 חלבונים

1/2 כוס + 2 כפות סוכר (150 גרם)

3/4 כוס שקדים טחונים (60 גרם)

1/2 כוס קמח (60 גרם)

150 גרם חמאה

2 כפות אבקת נס קפה

שוקולד צ'יפס

  

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני  של 180 מעלות.
  • מתיזים תרסיס שמן פאם בטעם חמאה לשימון תבנית הסיליקון.
  • מחממים את החמאה במיקרוגל בחום גבוה או בסיר על להבה בינונית.
  • מערבבים בקערה את הסוכר, שקדים, קמח, אבקת נס קפה, וחלבונים עד לקבלת בלילה חלקה.
  • מוסיפים את החמאה החמה וממשיכים לערבב. מניחים בצד להתקרר.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית עד 3/4 גובה השקע ומפזרים מעל הבלילה מעט שוקולד צ'יפס.
  • אופים בתנור עד להזהבה, מצננים ומגישים.

טיפ להגשה: ניתן לפזר מעל המאפה מעט אבקת סוכר או קינמון.

המתכון באדיבות השף קונדיטור אורי גלר לתרסיסי השמן של פאם.


המתכון פורסם במקור ב-22.8.2011