שבלולי מייפל , האתר של פירגה

מתכון לשבלולי מייפל

שבלולי בצק זהובים בניחוח עז של מייפל ובמילוי של אגוזים גרוסים עם סוכר וקינמון. לא תאמינו כמה מהר הם יזללו | טועמים במטבח - פירגה

  • פורסם ב:
  • 16/09/2018 13:38
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מצרכים לבצק:

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה/מרגרינה רכה

100 גרם גבינה "טוב טעם"

למלית:

סירופ מייפל

2 כפות סוכר חום

קורט קינמון

1/2 כוס אגוזים/שקדים גרוסים/קוקוס

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את כל המצרכים יחד, לשים לבצק חלק ואחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למשך שעה של למקרר.  
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה.
  • מורחים על כל עלה סירופ מייפל בנדיבות.
  • מערבבים בכלי קטן את חומרי המלית ומפזרים על גבי שכבת המייפל.
  • מגלגלים כל עלה לכרוכית מהודקת ומניחים במקרר למשך כשעתיים.
  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  • מוציאים מהמקרר ופורסים את הגלילות בסכין חדה לפרוסות שוות.
  • מניחים את הפרוסות "בשכיבה" על תבנית אפייה מצופה בניר אפיה.
  • אופים בתנור במשך כ-20 דקות או עד שהשבלולים בעלי גוון זהוב.

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה >>>


המתכון פורסם במקור ב-5.7.2011