עוגת גזר עם אגוזי לוז , שירן כרמל

מתכון לעוגת גזר עם אגוזי לוז

שף עמר זרניצקי-דרומי עם עושה שהיא רכה ועסיסית בזכות הגזר, מתקתקה בגלל הדבש ושילוב אגוזי הלוז שבה הופך אותה לטעימה במיוחד

  • פורסם ב:
  • 16/09/2018 13:31
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מצרכים:

50 גרם חלמון (חלמונים מ-2.5 ביצים)

30 גרם סוכר (2 כפות)

10 גרם דבש (1 כף שטוחה)

130 גרם חלבון (חלבונים מ-4.5 ביצים)

40 גרם סוכר (1/4 כוס)

60 גרם אגוזי לוז קלוים וטחונים (1/2 כוס)

60 גרם שקדים קלוים וטחונים (1/2 כוס)

20 גרם אגוזי לוז קלוים וקצוצים גס (2 כפות)

80 גרם גזר מגורד על פומפייה (1 גזר גדול)

50 גרם מחית גזר (1 גזר קטן)

40 גרם קמח (2 כפות)

4 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)

זסט מחצי לימון

קורט מלח

אופן הכנה:

  • מרתיחים מים ומחממים בהם את הגזר הקטן (מקולף וחתוך לחתיכות קטנות) עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו למחית.
  • קולים בתנור בחום של 170 מעלות כ-12-10 דקות את האגוזים והשקדים. לאחר שהם מתקררים טוחנים את האגוזים והשקדים ו-2 כפות מאגוזי הלוז קוצצים גס.
  • במיקסר עם מטרפה מקציפים את החלמונים עם 30 גרם סוכר ודבש עד לקבלת קציפה יציבה ובהירה (7-9 דקות).
  • מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, המלח וזסט הלימון.
  • מקציפים את החלבון עם 40 גרם סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוכו את מקצפת החלמונים.
  • מערבבים יחד גזר מגורד, מחית גזר, אגוזים ושקדים קלויים ומוסיפים בקיפול למסה של החלבון.
  • מקפלים את האבקות פנימה.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 26 סנטימטר ושופכים לתוכה את המסה.
  • אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-35-40 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.


המתכון פורסם במקור ב-18.8.2011