עוגת אורז עם בצלים ממולאים והמון התפעות, קרן ביטון כהן

מתכון לסיר אורז הפוך, עם המון דברים טובים ובצלים ממולאים

ישראל אהרוני בתכנית מיוחדת המוקדשת לממולאים - למנה עיקרית נאכל עוגת אורז, בה שזורים המון בצלים ממולאים בבשר, עם פיסטוקים, דובדבנים והמון הפתעות

  • פורסם ב:
  • 17/08/2018 12:58
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/08/2018 10:00
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | כמות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים לבצלים:

3 בצלים גדולים קלופים


3 כפות שמן זית


4 כפות חומץ בלסמי


2 כפות דבש שופרסל


מיץ מ-1/2 לימון


למילוי:

400 גרם בשר טחון


2 שיני שום, קצוצות


1 בצל קטן, קצוץ


1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ ללא הגרעינים


1/2 כוס כוסברה


מלח, פלפל


לאורז:

4 כוסות אורז בסמטי שופרסל


3 כפות שמן זית


1/2 כוס דובדבנים בהירים מיובשים


1/2 כוס דובדבנים כהים מיובשים


1/2 כוס פיסטוקים קלופים


1/2 כוס בצל מיובש מטוגן


כף מלח


פלפל


להגשה:

3 כפות שמן זית


1 כוס זרשק


1/2 כוס שקדים פרוסים


אופן הכנה:

  • מבשלים את הבצלים כחצי שעה במים רותחים.
  • קולפים את הבצלים לגלדים (ניתן לחרוץ חריץ באמצעות סכין על מנת להקל על הקילוף).
  • מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה.
  • יוצרים מהמילוי מעין קבבונים, ממלאים את הגלדים וסוגרים עם צד התפר כלפי מטה.
  • מבשלים את האורז בישול פרסי - כמו בישול של פסטה, בסיר מלא מים רותחים עם מלח (היחס של המים והאורז לא צריך להיות מדוד כמו בהכנה רגילה של אורז) 7-8 דקות, מסננים ושוטפים את האורז במים קרים.
  • מוסיפים לאורז את הפיסטוקים, הדובדבנים ושבבי הבצל, ממליחים מפלפלים ומערבבים היטב.
  • שמים בסיר את השמן.
  • מסדרים את הבצלים בתחתית הסיר כשהתפר כלפי מעלה.
  • מוסיפים את הדבש והבלסמי ומניחים לבצלים להזדגג ברוטב כ-5 דקות.
  • מוסיפים את מיץ הלימון.
  • מוסיפים את האורז, דוחסים ומהדקים היטב לסיר.
  • מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל 5 דקות על להבה גבוהה.
  • מנמיכים ומבשלים שעה על להבה נמוכה.
  • הגשה: מחממים את שמן הזית במחבת, מטגנים כ-3 דקות את הזרשק והשקדים הפרוסים.
  • הופכים את סיר האורז על גבי צלחת, מפזרים את הזרשק והשקדים הקלויים ומגישים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013