אלגנטים על הצלחת, מיכל ודקל

עוגיות מקרון במילוי וניל

למרות שנראה כי הכנת המקרונים היא עניין מסובך ויקר, חומרי הגלם פשוטים למדי וגם ההכנה עצמה אינה דורשת כוחות על מיוחדים. היכונו לביאת המקרונים

  • פורסם ב:
  • 25/05/2010 08:25
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 08:25
  • |

250 גרם חלבון (מ-8 ביצים מס' 2)

¼ 1 כוסות סוכר

400 גרם אבקת סוכר

400 גרם שקדים מולבנים טחונים

אופן הכנה:

1. לנפות יחד אבקת סוכר ושקדים טחונים

2. להקציף חלבון וסוכר לקצף יציב

3. להוסיף את תערובת אבקת הסוכר והשקדים לחלבון ולערבב בעדינות

4. לזלף על נייר אפיה עיגולי מקרן

5. לאפות 10 דקות בחום 220 מעלות

מילוי וניל:

250 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד לבן

1/2 כוס סוכר

1 מקל וניל

80 גרם חמאה

אופן הכנה:  

1.להרתיח שמנת וסוכר יחד עם מקל וניל חצוי לאורכו, להוריד מהאש, להוסיף שוקולד לבן ולערבב עד שייצא חלק

2.להוסיף חמאה ולערבב שוב

3.לקרר במקרר, לשים בשקית זילוף. לזלף על עוגייה אחת מילוי ולהדביק עוגייה שנייה.

באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010