מאפה פריך של פלפלים וגבינה, דני לרנר

מתכון למאפה פלפלים קלויים וגבינות

לקראת חג שבועות, מתכון למאפה מיוחד עם תחתית של בצק פריך ומילוי של פלפלים קלויים, מנגולד וגבינות

  • פורסם ב:
  • 22/05/2011 20:02
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 28 ס"מ

 

מצרכים לבצק פריך מלוח:

1 כוס + 1 כף קמח (180 גרם)

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כפית מלח

2 כפות מים קרים מאוד

4-3 טיפות מיץ לימון

מצרכים למלית:

1 כף חמאה

150 גרם עלי מנגולד שטופים

200 גרם פלפלים קלויים קלופים

7 ביצים טרופות

200 מ"ל שמנת מתוקה עמידה 38% שומן (3/4 כוס)

200 מ"ל חלב 3% שומן

200 גרם גבינה צהובה מגוררת בסגנון הולנדי

2 שיני שום קלופות וכתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

אופן הכנת הבצק:

  • מניחים את כל החומרים לבצק במעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים עד קבלת פירורי בצק.
  • מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, משטחים אותו על כל שטח פני התבנית, מהדקים לתחתית התבנית ולדפנותיה ומקפיאים למשך כ-15 דקות.
  • מכסים את התבנית בעזרת רדיד אלומיניום ומפזרים עליו שעועית יבשה (שתשמש כמשקולת שהבצק לא יתפח).
  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות ואופים את הבצק למשך כ-10 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את השעועית ורדיד האלומיניום.

אופן הכנת המלית:

  • ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומעבירים את עלי המנגולד לקערה גדולה.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים אותם ואת שאר החומרים להכנת המלית ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
  • יוצקים את המלית מעל הבצק (האפוי).
  • מכניסים את המאפה לתנור שחומם לחום של 180 מעלות ואופים למשך כ 40-30 דקות (עד שהמאפה מתייצב), מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

המתכון באדיבות שף איל לביא ל"טרה".

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011