עוגת גבינה, יח"צ

מתכון לעוגת גבינה עם עוגיות קרמל

עוגה קלה להכנה עם בסיס המורכב מעוגיות קרמל פריכות שפשוט נמסות בפה ומוסיפות לעוגה טעם חמאתי עשיר

  • פורסם ב:
  • 28/06/2011 15:42
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 10:00
  • |

מצרכים:

1 חבילת 250 גרם עוגיות לוטוס בטעם קרמל


100 גרם חמאה, מומסת


10 גרם ג'לטין


100 מ"ל מים (7 כפות)


8 כפות סוכר


200 גרם גבינת שמנת


מיץ מלימון אחד


כף סוכר וניל


250 מ"ל שמנת מתוקה


פירות לקישוט


הוראות הכנה:

  • מפוררים את עוגיות הלוטוס לפירורים ביד או באמצעות מעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  • משמנים קלות תבנית האפייה בקוטר של 24 ס"מ וממלאים בתערובת העוגיות והחמאה עד ליצירת משטח אחיד.
  • מחממים בסיר קטן על אש קטנה את המים, מוסיפים את הג'לטין ובוחשים היטב עד שהג'לטין נמס במלואו. אין להביא לרתיחה.
  • מוסיפים לסיר את הסוכר, בוחשים היטב ומקררים.
  • מערבבים בקערה נפרדת את גבינת השמנת, מיץ הלימון וסוכר הווניל.
  • מוסיפים לקערה את הג'לטין שהתקרר ובוחשים היטב.
  • מקציפים את השמנת עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים לקערת תערובת הגבינה.
  • שופכים את התערובת על מצע העוגיות ומכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות.
  • מקשטים את העוגה בפירות העונה ומגישים קר.

המתכון באדיבות המותג לוטוס.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011