מתאים גם לפיקניק, קרן ביטון-כהן

מתכון לפשטידת ברוקולי

מאפה ביתי שכל המשפחה תאהב - פשטידת ברוקולי עם עשבי תיבול ומיונז ששומר על העסיסיות. מומלץ להגיש עם סלט ירקות

  • פורסם ב:
  • 09/05/2012 12:17
  • |
  • עודכן ב:
  • 07/05/2018 10:00
  • |

עז תלם

זמן עבודה: חצי שעה  

זמן הכנה: שעה           

רמת קושי: קל

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

ראש ברוקולי בגודל בינוני (ניתן להשתמש גם בחצי חבילה של קפוא)

5 כפות מיונז

1 ביצה

חופן גדול של עלי פטרוזיליה, קצוצים

חצי צרור גבעולי עירית, קצוצים דק (ניתן להשתמש גם בבצל ירוק)

1 קוטג'

2 כפות קמח (+ קמח לקימוח התבניות)

1/4 כוס חלב

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  • אם משתמשים בברוקולי קפוא, מפשירים אותו ומניחים במסננת על מנת להפטר מנוזלים עודפים.
  • במידה ובחרתם בברוקולי טרי, חותכים את החלק העליון לתפרחות. את החלק התחתון של הגבעול קוטמים ומשתמשים בו למרקים או מנות אחרות.
  • מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את הברוקולי וחולטים 2-3 דקות או עד, שהברוקולי התרכך אך עדיין שומר על מרקמו והוא בעל צבע ירוק בוהק.
  • מוציאים מהסיר ושמים למי קרח.
  • בקערה מערבבים את כל שאר המצרכים לתערובת אחידה. המיונז מוסיף עסיסיות לפשטידה ומעשיר את טעמה.
  • מוסיפים את הברוקולי המוכן לקערה ומערבבים. מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30 דקות או עד שהמאפה התייצב.
  • מוציאים מהתנור, מניחים למאפה מעט להתקרר ומגישים, יחד עם סלט עלים או סלט ירקות.
מגישים ביחד עם סלט עלים או סלט ירקות

מגישים ביחד עם סלט עלים או סלט ירקות ( קרן ביטון-כהן)

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2012