עוגת גבינה קרה עם פירות ושקדים מקורמלים, חיה אילונה דר

מתכון לעוגת גבינה קרה עם פירות ושקדים מקורמלים

איזה תענוג של קינוח הכינה חיהל'ה לכבוד חג השבועות: עוגת גבינה עם פירות ושקדים מקורמלים, רוצים להרשים את האורחים והמשפחה? זה המתכון בשבילכם

  • פורסם ב:
  • 29/04/2013 10:08
  • |
  • עודכן ב:
  • 22/07/2018 14:00
  • |

חיה אילונה דר

יש מספר יתרונות לעוגת גבינה קרה: היא טעימה בצורה בלתי רגילה, יפה מאוד לכן הולמת במיוחד להכנה לאירועים חגיגיים. הפעם בנוסף לקישוטי הפירות הוספתי שבבי שקדים מקורמלים בחמאה, דבר שהוסיף מאוד לטעם.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: יותר מ-3 שעות תבנית קפיץ או רינג 26 | רמת קושי: קל

מצרכים לבסיס:

50 גרם אגוזי מלך קצוצים


100 גרם ביסקוויטים


50 גרם חמאה רכה


כף שוקולית


למלית:

5 תותי שדה גדולים


אפרסמון קלוף


200 גרם גבינת שמנת


500 גרם ריקוטה 5%


1/2 כוס סוכר


2 שקיות סוכר וניל


100 גרם שוקולד לבן מומס


שקית (14 גרם) ג'לטין מומס בכוס מים רותחים


500 מ"ל שמנת מתוקה


לציפוי:

100 גרם שבבי שקדים


50 גרם חמאה


אופן הכנה:

  • הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרסקים את כל המצרכים במעבד מזון עד איחודם. מהדקים לתחתית התבנית ואופים 8 דקות. מוציאים לצינון.
  • המלית: פורסים את הפירות דק דק. מערבבים את הגבינות עם הסוכר, סוכר וניל וג'לטין מומס. מוסיפים את השוקולד ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת.
  • מסדרים שקף בשולי התבנית ומהדקים את הפרוסות הפירות לשולי התבנית. יוצקים את המלית מעל הבסיס האפוי. מעבירים למקרר למשך לילה.
  • הציפוי: מטגנים באש בינונית את שבבי השקדים בחמאה, מצננים ומסדרים על העוגה הקרה. מחלצים מהתבנית ומסירים את השקף.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

מחפשים עוד מתכונים לחג? נסו את אלה:

פיצה כרובית ללא גלוטן

אצבעות פילו עם גבינה

בלינצ'ס גבינה וצימוקים

קיש פטריות וגבינות

לזניית גבינות

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013