קישואים ממולאים, מתוך התוכנית "אחד על אחד"

קישואים ממולאים עם רוטב רימונים

מנה צמחונית (וטבעונית) שהופכת למסמר הערב ברגע שמגישים אותה לשולחן: קישואים ממולאים באורז והפתעות מיוחדות

  • פורסם ב:
  • 03/06/2015 16:30
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/06/2018 07:00
  • |

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 12 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

12 קישואים בינוניים מרוקנים - יש מכשיר נפלא לריקון קישואים


למילוי:
3/4 כוס אורז מושרה במים קרים, מסונן


1/2 כוס שמיר, קצוץ


1/2 כוס נענע, קצוצה


1/2  כוס פטרוזיליה, קצוצה


1 בצל קטן, קצוץ דק


1/2 כוס משמשים יבשים, קצוצים


1/2 כוס צימוקים


4 כפות צנוברים קלויים


כפית שום כתוש


3 כפות שמן זית


מעט שבבי צ'ילי


כפית מלח


פלפל שחור גרוס


לרוטב:
1 בקבוק מיץ רימונים טבעי


3 כפות שמן זית


3 כפות סוכר חום


1 כף ג'ינג'ר, קצוץ


3 עלי דפנה


5-6 גרגרי פלפל אנגלי


2 לימונים פרסים יבשים, חצויים


מעט שבבי צ'ילי


מלח, פלפל גרוס


להגשה:
גרגירי רימון


אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
  • ממלאים את הקישואים ומניחים בתבנית אלומיניום גדולה או בתבנית פיירקס.
  • יוצקים פנימה את חומרי הרוטב, עד כיסוי קצת יותר מחצי גובה הקישואים.

שתי אפשרויות בישול:

  • בתבנית אלומיניום - מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  • אחרי חצי שעה מתחילת הבישול הופכים את הקישואים.
  • בתבנית פיירקס - מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-45 דקות.
  • מפזרים מעל גרגירי רימון ומגישים.

הפניות

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? >> לחצו כאן
 

לשאר המתכונים מהתוכנית:
סלט טאבולה של כרובית
אפרסקים מזוגגים עם גלידה

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015