פלפלים ממולאים אורז וגבינה בולגרית, יח"צ

ממולאים לשבועות: פלפלים ממולאים אורז וגבינה בולגרית

לכבוד חג השבועות השף שאול בן אדרת מגיש לכם את הגרסא החלבית של הפלפלים הממולאים הקלאסיים, עם אורז וגבינה בולגרית

  • פורסם ב:
  • 06/11/2014 10:26
  • |
  • עודכן ב:
  • 06/05/2018 14:00
  • |

שף שאול בן אדרת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

8 פלפלים אדומים גדולים


2 כוסות אורז מבושל


1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות


1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות


4 כפות רסק עגבניות


4 עגבניות בשלות מרוסקות


1 בצל קצוץ


8 שיני שום


3 כפות שמן זית


2 כפות סילאן


2 כוסות מים


מלח ופלפל


2 קוביות של גבינה בולגרית


שומשום שחור

  • קוטמים את ראשי הפלפלים, ומנקים את הפנים מגרעינים.
  • מערבבים אורז, גמבה ופלפל צהוב, סילאן, מלח, פלפל ועגבניות מרוסקות.
  • ממלאים את הפלפלים עד 3/4 גובה (האורז תופח בבישול) ומעל מכסים עם הרבה גבינה בולגרית מפוררת ומפזרים מעל הגבינה מעט שומשום.
  • מאדים בסיר בצל עם מעט שמן, מוסיפים שיני שום, 2 עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, 2 כוסות מים, מלח ופלפל.
  • מכניסים בעדינות פלפלים לסיר, מבשלים במשך חצי שעה על אש נמוכה (אפשר גם לאפות בתנור מחומם ל-180 מעלות).
  • קוצצים בצל ירוק, מפזרים מעל לקישוט ומגישים.
 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014