סלט סושי ואנטריקוט בכוסות, נועם פריסמן

סלט סושי ואנטריקוט בכוסות • מתכון מתוך סופר שי-לי

דרך מקורית וקלה להכין גרסא ביתית של סושי, בתוספת פרוסות בקר, לארוחה מלאה וטעימה במיוחד

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 07/06/2016 18:04
  • |

שי-לי ליפא

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 8 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים

לאורז:
2 כוסות אורז עגול לסושי שטוף ומסונן היטב


1/2 2 כוסות מים חמים


לתיבול האורז:
1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ אורז


2 כפות סוכר


1 כפית מלח


לבשר:
1 סטייק מיושן של אנטריקוט במשקל 400 גרם


2 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


לירקות:
3 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ


1 גבעול בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) פרוס לעיגולים דקים


1 שן שום קצוצה דק


1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק


1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק


1 כף שומשום


1 כף רוטב סויה


1 כף חומץ אורז


1 כף מיץ לימון

אופן הכנה

מוציאים את הסטייק מהמקרר כשעה לפני ההכנה.


מכינים את תיבול האורז:

מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.

מכינים את האורז בקיי קוק:

מניחים את האורז בקיי קוק, יוצקים מים חמים ומבשלים 15 דקות בקיי קוק עד שהאורז מוכן.

מצננים 15 דקות.

מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים.

מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.

או מכינים את האורז בסיר רגיל:

מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 18 דקות.

באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת.

מצננים 15 דקות.

מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים.

מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.


מכינים את הבשר:

מורחים את הסטייק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מלהיטים מחבת כבדה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייק שחום.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הסטייק עוד כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום.

ממתינים כ-2 דקות. פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.

מכינים את הירקות ומרכיבים את הסלט:

מניחים בכל כוס כ-3 כפות אורז דביק.

מערבבים בקערה את חומרי הירקות.

מניחים 2 כפות מתערובת הירקות על האורז, ומעל נתחי אנטריקוט ומגישים.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.