תבשיל עוף ומשמשים, Fotolia.com

מתכון לתבשיל עוף ומשמשים

בדיוק מה שצריך לחורף: תבשיל עוף עשיר ברוטב מתקתק של משמשים וקינמון. כדאי להגיש ביחד עם קוסקוס שיספוג את הטעמים

  • פורסם ב:
  • 05/01/2015 14:54
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |

קוסקוס זה משפחה טובה

מצרכים:
4 כרעי עוף, מפורקים לשוק וירך


1 בצל גדול, חתוך לקוביות


3-4 שיני שום, קצוצות דק או פרוסות


1/2 כוס יין לבן (רשות)


חופן גדול משמשים מיובשים, חתוכים גס


קורט קינמון טחון


קורט פפריקה חריפה


2 כפות קוסקוס


מלח ופלפל שחור



להגשה:
1 חבילת קוסקוס, מבושלת לפי ההוראות עם קורט כורכום


אופן הכנה:

  • מחממים סיר רחב ושטוח. שמים בו 2 כרעיים מפורקות וצורבים היטב - 3 דקוות מכל צד או עד להזהבה יפה. מוציאים לצלחת והאותו אופן צורבים את הכרעיים הנותרות.
  • מוזגים החוצה מעט מהשמן שניגר ובמה שנשאר מטגנים את הבצלים על להבה בינונית, 6 דקות אגב ערבוב או עד שהתרככו.
  • מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את המשמשים, הקינמון, הפפריקה והיין הלבן.
  • מביאים לרתיחה ונותנים ליין להתאדות, ואז מחזירים פנימה את הכרעיים המושחמות, מוסיפים מים עד 3/4 גובה, מוסיפים את הקוסקוס (שיעזור להסמיך את התבשיל), מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה או עד שהעוף התרכך לחלוטין והרוטב הצמצם מעט והסמיך.
  • טועמים ומתקנים תיבול ומגישים ביחד עם קוסקוס.
  • אם רוצים, ניתן לבשל את התבשיל בתנור שחומם ל-170 מעלות כשעה (מכסים אותו ברדיד אלומיניום אם המכסה אינו מתאים לתנור).

לעוד מתכוני קוסקוס מעולים:
מרק ירקות וקוסקוס
קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015