עוגת אגוזים וקינמון בחושה, דורית מנו- טל אור

מהיר לסופ"ש: עוגת אגוזים וקינמון בחושה

עוגה מושלמת לצד הקפה של סוף השבוע, עם אגוזים וקינמון, שמכינים בקלות בחמש דקות!

  • פורסם ב:
  • 06/11/2014 12:26
  • |
  • עודכן ב:
  • 15/04/2018 09:00
  • |

קחו סטופר ותתחילו למדוד.
לא תשע דקות, תספרו שבע, שלושים דקות בתנור ויש לכם עוגה מושלמת לקפה. מושלמת!
ויש גם סרטון שמראה בדיוק איך מכינים שלב אחרי שלב:

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה: 5 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

מצרכים

3 ביצים


1 כוס סוכר


1 שקית סוכר וניל


חצי כוס שמן


1 שמנת מתוקה - 250 מ"ל (לגרסת פרווה אפשר שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים)


כוס וחצי קמח תופח


2 כפות סוכר חום


חצי כפית קינמון


50ג' אגוזי מלך קצוצים


לקישוט אפשר מעט אבקת סוכר

אופן הכנה

  • בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר וסוכר וניל.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים
  • בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים עם הסוכר החום והקינמון.
  • יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגלישקייק
  • מפזרים מעל את האגוזים עם הסוכר והקינמון
  • ומערבבים עם כפית את הבלילה כולה.
  • בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את העוגות.
  • אופים כשלושים וחמש דקות עד ארבעים דקות.
  • בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים לקרר.
  • אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הכתבה פורסמה לראשונה שנת 2014