סלט קיסר עם סלמון מעושן, שני צדיקריו

סלט קיסר עם סלמון מעושן • מתכון מתוך סופר שי-לי

שי-לי ליפא עם מתכון לגרסא קלילה לסלט הקיסר הקלאסי, עם סלמון מעושן וגבינת פיקורינו

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |

שי-לי ליפא

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

2 ראשי חסה ערבית, מופרדים לעלים שטופים ומיובשים היטב


2 קופסאות סלמון מעושן, מסוננות היטב מנוזלים


1/2 כוס שבבי גבינת פקורינו גד (בעזרת הקולפן)

לקרוטונים:
1 ג'בטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ


1 כף שמן זית

לרוטב:
1 חלמון מביצה גדולה (L)


1 כף גדושה חרדל דיז'ון חלק


5 פילטים של אנשובי


1 כף מיץ לימון


1 כף חומץ בן יין לבן


1 שן שום גדולה קצוצה דק


1/3 כוס שמן זית


1/3 כוס שמן חמניות או תירס

להגשה:
1/2 כוס שבבי גבינת פרמזן

אופן הכנה:

מכינים את הקרוטונים:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים קוביות ג'בטה ושמן זית בקערה.

מפזרים בתבנית.

אופים בתנור החם 10-8 דקות עד שהקרוטונים זהובים.

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

 
מכינים את הרוטב:

מרסקים חלמון, חרדל, אנשובי, מיץ לימון, חומץ ושום בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף דק תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך.

שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. במידה וסמיך מדי מוסיפים מעט מים או מיץ לימון.


מרכיבים את הסלט:

מניחים עלי חסה בצלחת הגשה ומעליהם את הסלמון המעושן, יוצקים רוטב ומפזרים קרוטונים וגבינת פקורינו.

מגישים מייד.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015