דג בלימון, אודי מוצ'ני שירותי צילום

פילה סלמון ברוטב הדרים וצלפים

השף אלון כהן מכין מנה קלה להכנה וטעימה של דג סלמון ברוטב תפוזים ולימונים ובתוספת צלפים

  • פורסם ב:
  • 28/02/2017 12:13
  • |
  • עודכן ב:
  • 24/07/2018 14:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

המרכיבים:

4 נתחים של פילה סלמון


1 כף שמן זית


1 תפוז


1 לימון


1 כף צלפים (מסוננים היטב)


0.5 כוס יין לבן


50 גרם חמאה


מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • חותכים את התפוז לשני חצאים.
  • חצי אחד סוחטים ואת החצי השני פורסים דק (בצורת ירח).
  • חוזרים על אותה הפעולה עם הלימון, חותכים  וסוחטים ואת החצי השני פורסים.
  • מתבלים קלות את הדג במלח ופלפל.
  • מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט, מוסיפים את הדג ומטגנים, כשקצוות הדג עשויות יש להפוך את הדג.
  • מוסיפים את היין הלבן, מיץ התפוז והלימון, פרוסות התפוז והלימון, צלפים והחמאה ומתקנים תיבול.
  • כשהרוטב מתחיל לבעבע יש להנמיך את האש ולכסות עד שהדג עשוי (תלוי בעובי הדג).
  • כדאי לבשל בסמוך לארוחה ולהגיש ישר לשולחן.

לאתר של אלון כהן

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017