סגול עם עלים ירוקים, אודי מוצני שירותי צילום

סגול בצלחת: מתכון לסלט סלקים קליל

השף אלון כהן מכין סלט סלק עם עלי רוקט, שום, אגוזי לוז והרבה שמן זית

  • פורסם ב:
  • 26/02/2017 13:36
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מצרכים לסלט:

  • 4 סלקים בינוניים
  • 2 צרורות עלי רוקט
  • 1 בצל סגול
  • 50 גרם אגוזי לוז אפויים וקצוצים

מצרכים למרינדה:

  • 100 מ"ל שמן זית
  • 100 מ"ל חומץ בן יין לבן
  • 100 מ"ל סילאן
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות היטב
  • מלח ופלפל
מנה קלילה ובריאה
 

מנה קלילה ובריאה(אודי מוצני שירותי צילום)

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל -180 מעלות
  • עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומכניסים בשלמותם לתנור ל -45 דקות.
  • בינתיים מכינים את המרינדה , מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • כשהסלקים רכים למגע, מוציאים אותם מהעטיפה וקולפים עם הידיים (מומלץ לעשות זאת עם כפפות מטבח למניעת כתמים סגולים בידיים).
  • פורסים את הסלקים לפלחים דקים ומניחים בתוך המרינדה.
  • בינתיים , מתבלים את עלי הרוקט במעט שמן זית, לימון ומוסיפים להם חצי בצל סגול חתוך לרצועות.
  • מניחים את עלי הרוקט במרכז הצלחת ובניהם שוזרים את פלחי הסלק.
  • מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקלופים והמנה מוכנה להגשה.
השף אלון כהן
 

השף אלון כהן(אודי מוצני שירותי צילום)

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2017