קינוח תפוחים בקרמל, נועם פריסמן

קינוח תפוחים בקרמל של אהרוני

הקינוח המושלם לארוחה אסייתית ביתית: תפוחים רכים עם קרמל בטעם ג'ינג'ר. קל להכנה ומאוד מרשים

  • פורסם ב:
  • 07/11/2013 16:30
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/04/2018 11:00
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | כמות:4 מנות | רמת קושי: בינוני |

מצרכים:

4 תפוחי גרנד סמית קלופים, ללא הליבה


לבלילה:
כוס קמח לבן


1/3 כוס קורנפלור


כפית אבקת אפיה


כף שמן


½1 כוסות מים


מלח


לקרמל:
כוס סוכר


מעט מים


כף שמן


מעט ג'ינג'ר כתוש


מי קרח בקערה גדולה

אופן הכנה:

  • פורסים את התפוחים לטבעות בעובי של סנטימטר ( כ- 4 פרוסות מתפוח אחד).
  • מכינים את הבלילה (מומלץ לעבוד עם מטרפה ולהוסיף מים בהדרגה, ייתכן ולא תזדקקו לכל המים, המרקם המבוקש הוא כשל טחינה).
  • מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את התפוחים בבלילה ומטגנים בשמן עומק עד להזהבה.

הקרמל:

  • במחבת רחבה ממיסים את הסוכר והמים, מוסיפים בסוף ההכנה כף שמן.
  • טובלים את התפוחים המטוגנים בקרמל ומיד במי קרח בכדי למנוע הידבקות.
  • מגישים עם גלידת וניל.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013