דג בתנור ברוטב מסאלה ירוקה, אמיר מנחם

דג בתנור ברוטב מסאלה ירוקה

מתכון הודי לדג בתנור עם רוטב מסאלה ירוקה ממכר, ויש גם טריק: עוטפים כל חתיכה בנייר אפייה, לקבלת מנה אישית עסיסית במיוחד

  • פורסם ב:
  • 04/11/2013 17:35
  • |
  • עודכן ב:
  • 10/07/2018 07:00
  • |

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

מצרכים

6 יחידות פילה דג לבן (לברק, מוסר וכו')


1 כפית זרעי חילבה


5 שיני שום


2 כפות ג'ינג'ר כתוש


1 כוס עלי נענע


1כוס עלי כוסברה


חצי כוס מיץ ליים


3 כפיות מלח


1 פלפל ירוק חריף


חצי כפית זרעי שומר טחונים


1 כפית הל טחון


רבע כוס Ghee (חמאה מזוקקת. אפשר גם חמאה רגילה מומסת)


רבע כוס שמן שומשום

אופן הכנה

  • משרים זרעי חילבה במים עד כיסוי ללילה במקרר.
  • מודדים כפית מתערובת זרעי החילבה ומכניסים ביחד את כל החומרים למעבד מזון. מעבדים למשחה גרגרית.
  • מתבלים את הדג במלח, מורחים שכבה של כחצי סמ' מתערובת משחת התבלינים על צד הבשר.
  • חותכים נייר אפיה למלבן, שמים דג במרכז ומקפלים סביבו, קושרים בעזרת חוט שמשון ואופים כ 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  • פותחים בזהירות את ניירות האפייה ומגישים.

השף רועי סופר מעביר שלישיית סדנאות אסייתיות: הודית, תאילנדית וסינית ב-בישולים- בית הספר הגבוה לקולינריה.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2013