סלט אורז ועוף, טל סיוון ציפורין

סלט אורז עם ירקות ועוף

הסלט המושלם לארוחת אמצע השבוע: אורז מתובל, ירקות טריים וחזה עוף עסיסי שביחד הם ארוחה מלאה

  • פורסם ב:
  • 21/05/2015 03:34
  • |
  • עודכן ב:
  • 05/06/2018 14:00
  • |

נעם דקרס– ביסל'ה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

3 כוסות אורז לבן מבושל ומצונן, רצוי אורז שבושל קצת מעבר למידה הרצויה


400 גר' חזה עוף טרי, נקי מגידים וסחוס


2 מלפפונים טריים מאד


1-2 פלפלים אדומים טריים מאד


1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים


1/4 כוס בצל ירוק קצוץ לטבעות דקות


1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה


1/4 כוס שמיר קצוץ


2 כפות + 1/4 כוס שמן זית מאיכות מעולה


4 כפות חומץ בן יין אדום או לבן


מלח לפי הטעם


פלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה:

  • מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור גרוס וצולים במחבת או בתנור עם 2 כפות שמן זית. מצננים היטב. פורסים לפרוסות רוחב דקות.
  • פורסים את המלפפונים לאורכם וחותכים לפרוסות דקות. קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות. קורעים את הזיתים לקרעים גסים
  • מניחים את כל המרכיבים פרט לעוף, שמן הזית והחומץ בקערה. מערבבים היטב. מוסיפים את שמן הזית והחומץ ומערבבים.
  • מניחים בצלחות או קערת הגשה ומסדרים את פרוסות חזה העוף מעל.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015