סשימי טונה אדומה, Fotolia

סשימי טונה אדומה • מתכון של ישראל אהרוני

אהרוני מכין נתחי טונה אדומה טריים עם שומשום וצנוניות ברוטב סויה וג'ינג'ר

  • פורסם ב:
  • 16/07/2015 15:12
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 08:09
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 10 דקות | רמת קושי: קל

מצרכים

300 גרם טונה אדומה


6 צנוניות פרוסות דק


עלי מיקרו (לא חובה)


בייבי בזיליקום (לא חובה)


מעט שמן זית משובח


שומשום וואסבי

לרוטב:
3 כפות רוטב סויה


3 כפות מירין


3 כפות מיץ לימון


2 כפיות ג'ינג'ר טרי


פלפל שחור גרוס


2 כפיות סוכר

אופן הכנה

  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
  • פורסים את הטונה לפרוסות עבות.
  • מסדרים על צלחת ועליהם מפזרים את פרוסות הצנונית.
  • מטפטפים מעט מהרוטב, מעט שמן זית, מפזרים מעט מלח גס ולבסוף את העלים.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015