סלט מלפפונים ואצות, מתוך התוכנית "אחד על אחד"

סלט מלפפונים ואצות • מתכון של ישראל אהרוני

קריר, מרענן ומלא בטעמים מיוחדים: ישראל אהרוני מכין סלט מלפפונים ואצות עם רוטב מיוחד שמעורר את כל בלוטות הטעם

  • פורסם ב:
  • 26/05/2015 13:30
  • |
  • עודכן ב:
  • 27/03/2018 09:32
  • |

ישראל אהרוני

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: קל

מצרכים:

4 מלפפונים טריים


2 כפות אצות וואקמה יבשות


2 כפות שומשום


לרוטב:
1/4 חומץ אורז


2 כפות סוכר


2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד


1/4 כוס מים


מעט מלח


אופן הכנה:

  • משרים את האצות במים כעשרים דקות, מסננים, סוחטים ומעבירים לקערת ערבוב.
  • חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות ומוסיפים לאצות.
  • קולים את השומשום על מחבת יבשה.
  • מערבבים בקערית את חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס.
  • יוצקים על הסלט, מערבבים ומעבירים לצלחת.
  • מפזרים מעל את השומשום.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2015