חוויאג', Fotolia.com

סודות התבלינים: חוויאג'

  • פורסם ב:
  • 16/09/2014 23:08
  • |
  • עודכן ב:
  • 16/09/2014 23:08
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

קוים לדמותה: חוויאג' היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג'ינג'ר טחון או עלי דפנה. עשויים כי כמו תערובות תבלינים רבות, ההחלטה מה בדיוק יכנס נתונה לשיקול דעתו של המערבב. יש שני סוגים עיקריים של חוויאג' - למרק ולקפה.

 
במטבח: תערובת החוויאג' נהדרת כמובן במרקים שונים - ממרקי עדשים ושאר קטניות עד מרקי בשר חורפיים. היא גם משלתבת האופן מפתיע גם במטבחים - ביחד עם שמנת חמוצה או מיונז, וכן יעילה בהכנת חמוצים ביתיים שיקבלו צבע ייחודי.

 

מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום, שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.