תגידו צ'יז, אימג'בנק, גטיאימג'

הצד המושחת של הפסטה: מק אנד צ'יז מנצח

אמריקאי, מושחת ומלא בגבינה מומסת שנמתחת עד הפה בחוטים מופלאים. כך תכינו מק אנד צ'יז מנצח בבית בלי סיבוכים

  • פורסם ב:
  • 18/04/2010 12:02
  • |
  • עודכן ב:
  • 13/07/2017 16:07
  • |

ג'וליה מוסקין, על השולחן 

חומרים לתבנית חסינת חום בגודל 33×23 ס"מ:

2 כפות חמאה
340 גרם גבינת צ'דר חריפה (מיושנת) מגוררת גס
340 גרם גבינת צ'דר בטעמים עדינים מגוררת גס
450 גרם פסטה קצרה חלולה לא מבושלת
1/8 כפית פלפל אדום חריף טחון (קאיין או שאטה)
מלח
2/3 כוס חלב 3% שומן

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית בכף חמאה.
2. מערבבים את שני סוגי הגבינה ושומרים בצד 2 כוסות גדושות.
3. מערבבים את יתרת הגבינות עם קאיין ומלח בקערה פסטה ומעבירים לתבנית.
4. יוצקים מעל חלב ומפזרים את 2 כוסות הגבינה ששמרנו. מפזרים מעל את כף החמאה הנותרת.
5. אופים ללא כיסוי 45 דקות. מגבירים טמפ' התנור ל-200 מעלות, ואופים עוד 20-15 דקות, עד שפריך בתחתית ובציפוי.