הערב נחשף שמו של העיתונאי שנחקר בפרשת קטר גייט - צביקה קליין, עורך "ג'רוזלם פוסט".
טל קופרשטיין, אביו של החטוף בר קופרשטיין ואורה דודתו של בר פנו אל ראש הממשלה ואמרו: "אנא ממך, קצר את נסיעתך המתוכננת. החטופים צריכים ראש ממשלה שממוקד כל כולו בחובה להשיב אותם הביתה. אין להם את הזמן והיכולת להמתין ולו יום אחד נוסף", והוסיף: "אל תאפשר ליום הולדתו ה-23 של בר להפוך לאחרון. רכז את כל משאביך ויכולותך על מנת להביא הסכם שישיב את בר שלנו ואת 58 החטופים הנוספים"
טל ואורה הביעו את מרת רוחם מתפקוד הממשלה ואמרו: "אנחנו, כמו משפחות רבות מרגישים שנדחקנו מסדר העדיפויות שלך ושל ממשלתך, למרות שאין נושא דחוף ובהול יותר ממצב יקירנו והצורך להשיב אותם. בר עבד במסיבת הנובה ברעים. כשפרצה המתקפה הוא נשאר וסייע בהצלת חיים. הוא נלחם עד לרגע החטיפה כדי להציל כמה שיותר אנשים. האם לא ראוי להילחם עליו כעת בכל הכוחות?".
בסיום דבריו פנה קופרשטיין אל בנו החטוף ואמר: "בר, אם אתה רואה אותנו – אנחנו איתך. אנחנו גאים בך. ואנחנו אוהבים אותך. אתה לא לבד. את היום הולדת הבא שלך תחגוג פה איתנו״.
קובי סמרנו, אביו של הלל החטוף יונתן סמרנו, הגיב היום לתחקיר הטבח במסיבת הנובה לאחר הצגתו למשפחות וכתב: "מסקנותיי לתחקיר הנובה - קריסה מוחלטת ובגידה בביטחון האזרחים. התחקיר הצבאי חושף תמונה מחרידה של הפקרה מודעת, מחדלים מתגלגלים, והחלטות שערורייתיות שהובילו לטבח המוני. לא מדובר רק בכישלון! זו הפקרה מחושבת של אזרחים חפים מפשע".
בפוסט שכתב סמרנו התייחס לנוכחות הצבא וחיל האוויר במהלך הטבח. "צה"ל לא טרח להיות נוכח בתהליך אישור מסיבת נובה - אירוע המוני בשטח רגיש", כתב סמרנו והמשיך: "גם כשהחלו הדיווחים על חדירת מחבלים, הכוחות לא הגיעו בזמן. מאות אזרחים הופקרו למוות".
עוד כתב סמרנו: "זה לא כישלון, זו בגידה. בזמן שאזרחים זעקו לעזרה - הצבא היה משותק. לא היה מענה קרקעי או אווירי, אף אחד לא נתן פקודות להציל אנשים. נזהרו לא לשרוף מקורות מודיעין. במקומם נשרפו בני אדם חיים".
בסוף הפוסט סמרנו סיכם: "המדינה הפקירה את אזרחיה – ואף אחד לא נותן תשובות".
טורקיה החלה במאמצים להשתלט על בסיס חיל האוויר הסורי טייאס, הידוע גם בשם T4 ומתכוננת לפרוס שם מערכות הגנה אוויריות, כך דווח היום מפי גורמים המעורים בפרטים לעיתון Middle East Eye. על פי הדיווחים תוכנית הבנייה של האתר נמצאת בשלבי ביצוע.
המשא ומתן על הסכם ההגנה בין טורקיה לשלטון הסורי החדש החלו בדצמבר בקבות הדחתו של בשאר אל-אסד וההסכם יאפשר לטורקיה לספק הגנה אווירית והגנה צבאית לממשלת סוריה החדשה שכרגע חסר לה צבא מתפקד.