BETA

06.05.2018

08:48

 נקטרינה צלויה עם גבינת ריקוטה
נקטרינה צלויה עם גבינת ריקוטה,
נעמי אבליוביץ'

מתכון לנקטרינה צלויה עם גבינת ריקוטה

לקראת חג שבועות ותחילת עונת הנקטרינות • קינוח עסיסי של נקטרינה צלויה בתנור ומלאה בגבינת ריקוטה ופירורי עוגיות מעל

 

מצרכים (ל-4 מנות):

4 נקטרינות בשלות, חצויות וללא הגרעין

מעט חמאה

3-4 כפות אבקת סוכר

100 גרם ריקוטה טרייה (עדיף מחלב כבשים או עיזים)

1/4 כוס עוגיות אמרטי, מעוכות לפירורים (אפשר גם עוגיות חמאה או שקדים)

עלי נענע, שטופים ומופרדים

 

אופן ההכנה:

  • מאבקים את הנקטרינות באבקת סוכר ומניחים בשקע הגרעין שהוסר מעט חמאה (בגודל של אפון).
  • מסדרים את הנקטרינות על מגש מרופד בנייר אפייה כשהחלק החצוי פונה כלפי מעלה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10-12 דקות, עד שהסוכר השחים והפך לקרמל. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר מספר דקות.
  • מניחים כף מגבינת הריקוטה מעל הפרי ומפזרים את פירורי העוגיות. מגישים מייד, עם עלה נענע.
  • לגיוון, אפשר להשתמש בכל פרי עונתי: תאנים, אפרסקים ומשמשים הם חלופות נפלאות. במקום עוגיות מפוררות אפשר לזרות מעל גרנולה או שקדים קלויים.

 

המתכון באדיבות הגסטרונומית נעמי אבליוביץ'.

 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011