BETA

06.05.2018

10:35

עודכן:

בלינצ'סים מהירים וקלים להכנה והטעם גן עדן
בלינצ'סים מהירים וקלים להכנה והטעם גן עדן,
חיה אילונה דר

4 סוגי בלינצ'ס מבלילה אחת

הוא נחשב, ובצדק, לאחד המאכלים הכי טעימים בחג וזה שמתחסל שניות אחרי שהונח על השולחן. חיהל'ה מכינה בלילה אחת וממלאת בגבינה עם פסטו, עגבניות או תרד. וגם: הגרסה הקלאסית למילוי גבינה מתקתק. 5 דקות וזה שלכם

 

חיה אילונה דר

 

האם העליתם בדמיונכם לחגוג את שבועות ללא בלינצ'ס או בשמם הנוסף חביתיות? אני ממש לא, אין מצב שאמי לא תכין לנו מגש עמוס בבלינצ'סים טעימים שנזללים כהרף עין. לאמיתו של דבר תמיד כאשר אמי מכינה את החביתיות אנחנו גונבים לה בסתר לפני שהיא מספיקה למלא והיא לא מבינה לאן נעלמו. היום אני כמו אמי מכינה ערימות בלינצ'ס לשמחת האורחים ובעת ההכנה גם אצלי, משום מה, נעלמים להם כמה בלינצ'סים בדרך.

 

אנחנו אוכלים את הבלינצ'סים עם מלית מתוקה והפעם החלטתי מעט לגוון, ולהביא לכם בלינצ'סים במגוון מליות מלוחות (וגם מתוקה אחת), אתם רק צריכים לבחור במה אתם חפצים, או לנסות את הכל, לבחירתכם.

 

אני יודעת שיש מתכונים שונים של בלינצ'ס שנבדלים זה מזה בכמויות החלב,הקמח והביצים. מתכון זה הינו פרי נסיון רב שנים, כשהמטרה היא שלא לחוש את טעם הקמח (שמביא גם ליצירת בצק כבד מידי) ולא ליצור בצק עתיר נוזלים שייצור קרפ ולא בלינצ'ס. אז רגע לפני שהחג נכנס וכשניחוח הבלינצ'ס כבר מתפשט בכל הבית, אני מאחלת לכולכם חג שבועות שמח ומתוק.

 

 חשבתם שניתן לכם לעבור את חג השבועות לעבור בלי טעימה של בלינצ'ס?

חשבתם שניתן לכם לעבור את חג השבועות לעבור בלי טעימה של בלינצ'ס?( חיה אילונה דר)

 

 

בלינצ'ס בשלל מילויים

(10 מנות)

 

מצרכים: 

1/2 כוס קמח

3/4 כוס חלב

3 ביצים

קורט מלח

חמאה/תרסיס שמן לשימון המחבת

 

אופן הכנה:

  • טורפים היטב במטרפה ידנית אל החלב והקמח עד שלא נותרים גושים.
  • מוסיפים את יתר החומרים וטורפים היטב.
  • מעבירים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים את הבלילה מהמקרר, מחממים מחבת בינונית ומורחים עליה שכבה דקה של חמאה.
  • יוצקים במצקת קטנה לתוך המחבת כף אחת מהבלילה, מטלטלים את המחבת שהבלילה תכסה את כל המחבת, מזהיבים והופכים את הבלינצ'ס לצידו השני עד הזהבה.
  • מניחים את את הבלינצ'סים זה על זה.

 

מילוי מתוק

 

מצרכים למילוי:

250 גרם גבינת טוב טעם 3%/כנען/ריקוטה

2 שקיות סוכר וניל

כף סוכר

ביצה

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מילוי תרד

 

מצרכים למילוי:

1/2 כוס תרד 

1/2 כוס גבינות עיזים מפוררות

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את התרד לחתיכות גסות.
  • מטגנים במחבת עם מעט בצל שום ומלח.
  • מערבבים עם הגבינות.

 

מילוי פסטו

 

מצרכים למילוי:

כפית ממרח פסטו

גבינה לבנה 5% 

 

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מילוי עגבניות

 

מצרכים למילוי:

כפית ממרח עגבניות מיובשות

2 שיני שום כתושות

גבינה לבנה 5%

 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת המנה:

  • מניחים על הבלינצ'ס כף מאחת התערובות, מגלגלים כסיגר(הרמה מהצדדים וגילגול).
  • ניתן גם להניח כף מאחת התערובות על הבלינצ'ס, לקפל לחצי ועוד חצי (ליצירת משולש).

 

רוטב חמוציות לבלינצ'ס מתוק

 

מצרכים:

2 כוסות חמוציות קפואות

1/4 כוס מיץ חמוציות

1/3 כוס סוכר

כפית קורנפלור

1/4 כוס מים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים על האש בסיר קטן את החמוציות, המיץ והסוכר.
  • בוחשים את הקורנפלור עם המים, מכניסים למיקרו לחצי דקה לערך, מערבבים ומוסיפים לסיר .
  • בוחשים את הרוטב עד להסמכה.

 

הערה: ניתן להוסיף מעל לבלינצ'ס כרוטב גם כף שמנת חמוצה, אבקת סוכר או קצפת.

 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011