BETA

04.11.2012

12:35

אדום עולה • מתכונים לסופגניות ב-3 מליות

סופגניית התות הקלאסית מקבלת השנה פנים חדשות. מירי ארזי מקונדיטורית מתוקה מגישה לכם מתכון מנצח לסופגניות עם 3 סוגים שונים של מליות מפנקות על בסיס תותים, שיוצרים קינוחים מושלמים לחג

סופגניות ריבת תות קלאסית

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל:  2-3 שעות | כמות מנות: 40 סופגניות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:


כוס ו-3/4  חלב


50 גרם שמרים טריים


1/2 כוס סוכר


1 ק"ג קמח


2 ביצים גדולות


כפית תמצית וניל


כפית קליפת תפוז או לימון, מגוררת


2 כפות ויסקי (או ברנדי)


100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות


10 גרם מלח


2 ליטר שמן קנולה לטיגון


 

 

למילוי וציפוי:


ריבת תות איכותית


אבקת סוכר


 

אופן הכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים כדקה במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר.
  • מוסיפים קמח, ביצים, תמצית וניל, קליפת תפוז או לימון וויסקי ומערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות.
  • מכניסים את קוביות החמאה לקערה בהדרגה.
  • כשהתחיל להיווצר בצק אחיד מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד שנוצר בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
  • יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30-40 גרם ומכדררים לעיגולים חלקים.
  • מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים במשך כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.
  • במקביל, מחממים סיר רחב עם שמן לטמפרטורה של 150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני.
  • מעבירים את הסופגניות המוכנות למסננת ומניחים להן להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • בעזרת שק זילוף עם צנתר ארוך ממלאים את הסופגניות בריבת התות.
  • מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

 

מלית מסקרפונה ותות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10-15 דקות | זמן כולל:  2-3 שעות | כמות מנות: 40 סופגניות | רמת קושי: קל

מצרכים למילוי:


250 גרם גבינת מסקרפונה


250 גרם גבינת ריקוטה


1 כוס סוכר


 

לקישוט:


תותים חצויים


 

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר עם מטרפה מקציפים את גבינת המסקפונה במשך כ-2 דקות עד לריכוך.
  • מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים כדקה.
  • מוסיפים סוכר ומערבבים כדקה נוספת. מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש.
  • מרכיבים את הסופגניות: חותכים את הכיפה העליונה מהסופגנייה, ממלאים בקרם מסקרפונה את פנים הסופגנייה ומזלפים מהקרם חישוק בקוטר החיתוך. את פנים החישוק ממלאים בתותים חצויים.

 

מלית תותים בשמנת

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10-15 דקות | זמן כולל:  2-3 שעות | כמות מנות: 40 סופגניות | רמת קושי: קל

מצרכים למילוי:


250 גרם גבינת שמנת 30%


250 גרם גבינה לבנה 9%


200 גרם שמנת חמוצה


כוס סוכר


150 גרם תותים מרוסקים גס


 

אופן הכנה:

  • בקערת המיקסר עם מטרפה מקציפים את גבינת השמנת במשך כ-2 דקות עד שהיא מתרככת.
  • מוסיפים גבינה לבנה ושמנת החמוצה ומערבבים כדקה.
  • מוסיפים סוכר ומערבבים כדקה נוספת.
  • מקפלים בעזרת לקקן את מחית התותים מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש. (רצוי לקרר לילה לספיגת טעמים).
  • הרכבת הסופגניות: חותכים את הכיפה העליונה של הסופגנייה, ממלאים בקרם שמנת תותים את פנים הסופגנייה. סוגרים עם הכיפה ומזלפים מהקרם חישוק בקוטר החיתוך. את פנים החישוק ממלאים בתותים חצויים.

 

המתכונים באדיבות מירי ארזי, שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

סופגניות במילוי תותים וקצפת

לביבות תפוחי אדמה וחצילים

לביבות פפנאש

לביבות גזר עם יוגורט