30.11.2018

14:00

עודכן:

 לביבות ברוקולי ויוגורט
לביבות ברוקולי ויוגורט,
קרן ביטון כהן

קריספיות עד הביס האחרון: לביבות ברוקולי ויוגורט ללא גלוטן

לארוחת ערב קלילה וטעימה: לביבות ברוקולי זהובות ופריכות שאפשר לטגן או לאפות, וכל זה ללא טיפת גלוטן. מי אמר שלביבות לא יכולות להיות בריאות?

עז תלם

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | 12 לביבות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 ראש ברוקולי קטן


1 ביצה


¾ גביע (100 מ"ל) יוגורט


1/2 כוס קמח ללא גלוטן


3 כפות קורנפלקס תלמה ללא גלוטן, טחון לפירורים גסים


מלח ופלפל


4 כפות שמן זית


 

אופן הכנה:

  • חותכים את הברוקולי לתפרחות.
  • חולטים את התפרחות בסיר עם מים רותחים כ-2-3 דקות, עד שהברוקולי התרכך מעט וקיבל גוון ירוק עז.
  • מוציאים לקערה במלאה במי קרח (או מים קרים) להפסקת הבישול.
  • מסננים וקוצצים היטב את הברוקולי. מעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את היוגורט, הביצה, פירורי הקורנפלקס והקמח נטול הגלוטן ומערבבים היטב.
  • מתבלים במלח ופלפל. הבלילה צריכה להיות סמיכה ודיי אחידה.
  • מחממים את השמן במחבת.
  • לוקחים כף מן התערובת מניחים במחבת ומשטחים מעט.
  • מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה משני הצדדים.
  • חוזרים אל הפעולה עם שאר הבלילה (מטגנים 2-3 לביבו בכל פעם).
  • אם צריך מוסיפים עוד שמן למחבת.
  • מגישים חם, ביחד עם יוגורט.

 

לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach
 

 

 

 

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2014