"הצלת נפשות": איזה מזון הורג אותנו?

אנחנו סובלים ממחלות כרוניות, בעיות מעיים והשמנת יתר - האם הסימון החדש של המזון יעזור למנוע תופעות אלו? נגה ניר נאמן ודני מולכו יצאו לברר אילו מאכלים יסומנו באדום ואילו בירוק

  • פורסם ב:
  • 22/11/2016 11:18
  • |
  • עודכן ב:
  • 22/11/2016 11:18
  • |

זה לא יקרה ביום אחד אלא בהדרגה, אבל ממש בקרוב רשתות המזון יאלצו לסמן את האוכל שלנו באדום ובירוק, כך שירוק נחשב לבריא ואדום למזיק וכזה שמכיל סוכר, נתרן, מלח ושומן רווי. האם בצ'ילה, משם העתקנו את המודל, זה באמת עובד? נדמה ששם אנשים התחילו לשנות את הרגליהם.

 

רוצים להישאר תמיד מעודכנים? עשו לנו לייק בפייסבוק של נענע10 לייפסטייל

 

ישראל 2016: כ-14% מתים מדי שנה מתזונה לקויה, עוד 9% מתים מהשמנת יתר, יותר מ-21% מהילדים סובלים מעודף משקל או מהשמנת יתר, 1 מתוך 2 מבוגרים סובל מעודף משקל או משהשמנת יתר. שיעור התמותה מסוכרת בישראל מהגבוהים בעולם.

 

עכשיו זה רשמי: בשנה הבאה יעלו על כל מוצר ומוצר מדבקות מיוחדות שיסמנו את המזון הבריא והלא בריא כך שנוכל להחליט האם להזיק לעצמינו. "כל תעשיית המזון עובדת כרגע על שיפור המזון שלהם, ואלו שלא - יספגו מכה קשה.