מחקר: האוכל ברשתות המזון המהיר בריא כיום פחות מלפני 30 שנה

מהממצאים עולה כי למרות הניסיון של ענקיות האוכל להציג עצמן כמי שהפכו את תפריטיהן לבריאים יותר, מנות רבות נעשו גדולות יותר ועשירות יותר בקלוריות ובנתרן

מחקר של אוניברסיטת בוסטון ואוניברסיטת טאפטס שפורסם לאחרונה מגלה כי למרות הניסיון של רשתות המזון המהיר לשפר את תדמיתן ולהראות שהן הופכות את תפריטיהן לבריאים יותר, מנות רבות נעשו גדולות יותר ועשירות יותר בקלוריות ובנתרן.

"אין שום שינוי במהפכה הבריאותית", הסבירה הדס צימרמן, דיאטנית קלינית B.Sc וספורט. "להיפך, יש רק הרעה של המצב ורק הגדלה של הנפח של המנות, של כמות הקלוריות, המלחים ושל המנות עצמן".

המחקר בחן מנות עיקריות תוספות וקינוחים ברשתות כמו מקדונלד'ס, בורגר קינג ו-KFC, מ-1986 עד 2016. המסקנה העיקרית היא כי בניגוד לרושם שהרשתות מנסות ליצור, מנות רבות שאנו צורכים היום בריאות עוד פחות משהיו בשנות ה-80.

ב-1986 מנה עיקרית ממוצעת שקלה 162 גרם והכילה 326 קלוריות, וב-2016 היא שקלה 201 גרם והכילה 416 קלוריות. קינוח ממוצע שקל לפני כ-30 שנה 100 גרם והכיל 234 קלוריות, ואילו נכון לשנת 2016 הוא שקל 171 גרם והכיל 420 קלוריות.