האם ליברמן תמך בהתנצלות פומבית בפני טורקיה? "אם אביגדור ליברמן היה עכשיו שר החוץ, הוא היה תומך נלהב בהודעת ההתנצלות לטורקיה. בישיבות ממשלה לאחר משט המרמרה הוא הוא הביע עמדה מתונה בנושא ואף היה שותף לניסוח הודעת ההתנצלות" - כך אמר הבוקר (ראשון) דובר צה"ל לשעבר, אבי בניהו, בתוכנית הבוקר של אורלי וגיא בערוץ 10.
(39 שניות)
בתגובה, הכחישו דובריו של ליברמן את הדברים של דובר צה"ל לשעבר. "אלה דברים משוללי כל יסוד. הם לא נכונים. ליברמן התנגד כל התקופה להתנצלות בפני הטורקים", הם טענו. "הדברים האלה מפליאים מאחר שכל מי שגילה התעניינות בחדשות הבין שליברמן הביע התנגדות להתנצלות בטורקיה שפוגעת במדינת ישראל", הוסיפו הדוברים של ליברמן.
אולם, בדבריו של בניהו ניתן גם ההסבר לשינוי העמדה של שר החוץ לשעבר. "הוא אומר את הדברים האלה עכשיו מתוך שיקולים פוליטיים או שאולי הוא כבר באמת חושב כך", טען בניהו.
מיד לאחר שפורסם דבר התנצלותו של ראש הממשלה נתניהו בפני אנקרה, תקף אביגדור ליברמן את שיחת ההתנצלות. ליברמן כינה את ההתנצלות של נתניהו "שגיאה חמורה".
"התנצלות כזו פוגעת במוטיבציה של חיילי צה"ל ובנכונות שלהם לצאת למשימות כאלה בעתיד ומחזקת את הגורמים הקיצוניים באזור", אמר ליברמן, שכיהן כשר החוץ בעת אירועי משט המרמרה שהיה בדרכו לעזה ונעצר על ידי לוחמים של צה"ל.
ליברמן הוסיף ואמר כי ההתנצלות בפני טורקיה היא חמורה מאחר והיא "פוגעת במאבק הבלתי מתפשר של עם ישראל על צדקת הדרך, על מוסריותו ועל מוסריות חייליו". הוא הבהיר כי תיעוד האירועים הוכיח כי חיילי צה"ל פעלו אך ורק על מנת להגן על עצמם.
"כל מי שצפה בתמונות שצולמו על ספינת ה'מאווי מרמרה' מבין מעל לכל ספק שחיילי צה"ל פעלו מתוך הגנה עצמית מול פעילים של ארגון ה-IHH, שמוכר כארגון טרור גם במדינות אירופה", הסביר ליברמן, שצפוי לחזור לתפקיד שר החוץ עם סיום משפטו בפרשת השגריר מבלארוס.
ליברמן המשיך ואמר כי "האחראית הבלעדית" להידרדרות היחסים בין המדינות היא ההנהגה הנוכחית של טורקיה. "השתלחותו של ארדואן בישראל בכל הזדמנות אפשרית וסירובו להתנצל על במקביל להתנצלות הישראלית, פוגעת בכבודה ובמעמדה של ישראל באזור ובעולם כולו".