מחקר: תעשיית הסוכר העלימה ראיות על סיכוני בריאות

על פי מחקר שפרסמה אוניברסיטת קליפורניה סן פרנסיסקו, תעשיית הסוכר האמריקנית קברה מסמכים מלפני 50 שנה שהצביעו על סיכוני הבריאות של הסוכרוז, שעשויים להיות קשורים למחלות לב וסרטן שלפוחית השתן

  • פורסם ב:
  • 23/11/2017 14:03
  • |
  • עודכן ב:
  • 23/11/2017 14:03
  • |
  • כתבים:
  • דני מולכו

תעשיית הסוכר האמריקנית קברה מחקר מדעי מלפני 50 שנה שהצביע על סיכוני הבריאות של סוכרוז, והפסיקה לממן את המחקר כשזה לא תאם את האינטרסים שלה. כך התגלה במחקר חדש של אוניברסיטת קליפורניה סן פרנסיסקו, שהתפרסם שלשום (שלישי).

 

המחקר, שפורסם בכתב העת המדעי PLOS Biology, טען כי מסמכים פנימיים בתעשיית הסוכר חיזקו ראיות לכך שהתעשייה הפעילה את המדע כדי להגן על האינטרסים המסחריים שלה, וכן על מנת להשפיע על התקנות ועל דעת הקהל.

 

כתבות נוספות בחדשות עשר >>

מנכ"ל תיסנקרופ: "נלך על עסקת הצוללות רק אם תתברר כנקייה"

נרדמים על ההגה: שליש מהנהגים הודו ש"ניקרו" במהלך נסיעה

הדוח, העירייה, השרה והמל"ל: מאחורי הקלעים של פרשת האמוניה

 

תעשיית הסוכר העלימה מחקר שלא תאם לה (אילוסטרציה)
 

תעשיית הסוכר העלימה מחקר שלא תאם לה (אילוסטרציה)(גטי אימג'בנק)

על פי המחקר, הקרן למחקר הסוכר (SRF) מימנה פרויקט מחקר בבעלי חיים, הקרוי Project 259 - זאת בשביל להעריך את ההשפעות של סוכרוז על בריאות הלב וכלי הדם. לאחר מכן, כאשר עדויות מהפרויקט הצביעו על כך שסוכרוז, הנפוץ בעיקר כממתיק בחברה המערבית, עשוי להיות קשור למחלות לב וסרטן שלפוחית השתן, הקרן סיימה את המחקר מבלי לפרסם את התוצאות או לחשוף כל ראיות לנזקים בריאותיים שעלולים להתגלות.

 

מחברת המחקר, רופאת השיניים ד"ר כריסטין אי. קרנס, היא זו שגילתה את המסמכים. לדבריה, "תעשיית הסוכר הוכיחה לעצמה כי לקלוריות מהסוכר היו השפעות מטבוליות שונות יותר מקלוריות מעמילן בשנת 1969. זה בניגוד מוחלט לעמדה הציבורית שלה, אז ועכשיו, כי כל הקלוריות נוצרות שוות".

 

תעשיית הסוכר האמריקנית הכחישה כי לסוכרוז יש השפעות מטבוליות הקשורות למחלות כרוניות, מעבר להשפעות הקלוריות עצמן.