המנה היפה: פופייט סינטה עגל עם ירקות של חורף

גלילות סינטה זהובים שמתבשלות בציר ירקות עמוק טעם, ואז מגיע הפול הפריך והופך את הכל להרבה יותר שובב. המנה הצרפתית הזאת היא גרסת הקז'ואל לקדרה חורפית אמיתית

  • פורסם ב:
  • 28/02/2019 15:20
  • |

מצרכים:

(4 מנות)

  • 4 נתחי סינטת עגל מעוצבים לצורת פופייט (גלילה)
  • 1.3 קילו פול קלוף
  • 2 גזרים אורגניים חתוכים לריבועים בגודל 1X1
  • 2 לפתות אורגניות חתוכות לריבועים בגודל 1X1
  • 5 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות/ 2 גבעולי שום טרי קצוצים
  • 2 עלי מרווה טריה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות שמנת צמחית
  • קורט מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. מזהיבים על להבה נמוכה את הפופייט במחבת עם 2 כפות שמן זית. כשנוצרת הזהבה מוסיפים את הבצלים הקצוצים,
  2. הגזרים, הלפתות והשום.
  3. מוסיפים מלח, פלפל ומעט מים כדי להנות מהציר שנוצר במחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
  4. הופכים את הפופייט כל 10 דקות ומערבבים עם הירקות. 
  5. במחבת עמוקה נפרדת מחממים על להבה נמוכה מאוד את השמנת עם עלי המרווה ומניחים בצד.
  6. מבשלים את הפול בסיר עם מים רותחים ומלח במשך 10 דקות. מסננים ומקפיצים עם שאר שמן הזית, השמנת עם המרווה, מלח ופלפל.
  7. להגשה: מסדרים את הפופייט במרכז הצלחת, מסדרים סביבו את הירקות ומוסיפים את הרוטב עם הפול. מגישים מיד.

המתכון באדיבות  קמפיין הבשר האירופי Taste The Best